2734 дня назадЮрій

...куди і як зараз подати касаційну скаргу, щоб не втрачати час ?

поки змін в процесуальні кодекси нема, а тому касаційні скарги подаються як завжди

Касаційна подається в 20- денний термін до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ з дня постановлення Ухвали (Постанови) апеляційного суду.

~= А Д В О К А Т =~

Адже ж невідомо про який вид судочинства ви запитуєте (в різних процесах, як мінімум з п'яти їх видів, умови дещо, а порою суттєво, - відрізняються). Тому краще якщо для продуктивного діалогу звернетесь на ел. пошту з профілю.

Аноним

Балаушко Анатолій підскажіть будь-ласка який це 5 вид?(Адмін,Господарский ,Цивільне ,Кримінальне)

Господарське: А) між ФОПами; Б) між юридичними особами....+ сімейне, земельне, податкове...ой, це ж кодекси)))))))

~= А Д В О К А Т =~

якщо 4-й - це адмін.процес по КАСУ, то 5-й - окремо по адміністративних проступках тобто процес по КУпАП (до речі дуже екзотичний, оскільки недостатньо врегульований та з багатьма протиріччями); а ще інші особливості процесів по міжнародним зовнішноекономічним правовідносинам (у Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України - МКАС), по морському праву (у Морскій арбітражній комісії при Торгово-промисловій палаті України (МАК), по європейському суду з прав людини, третейське судочинство і т.д..... ще продовжувати, чи "розумний" анонім далі накінець самостійно вивчить...

Аноним

Балаушко - мимо! Просто мимо! Ми з Вами говоримо про касацію, не потрібно перераховувати всі можливі процеси! За нормами КУПаП касація? В якому з Вами перерахованих міжнародних інстанцій є касація? Хоча з питання очевидно, що мова йде про Україну... Ще продовжувати, чи "розумний" Балаушко далі накінець самостійно вивчить ...

Аноним

Балаушко - мимо! Просто мимо! Ми з Вами говоримо про касацію, не потрібно перераховувати всі можливі процеси! За нормами КУПаП касація? В якому з Вами перерахованих міжнародних інстанцій є касація? Хоча з питання очевидно, що мова йде про Україну... Ще продовжувати, чи "розумний" Балаушко далі накінець самостійно вивчить ...

~= А Д В О К А Т =~

По-перше, відповідь про кількість "видів судових процесів" надавалась не автору питання, а аноніму, який про це окремо запитав та не уточнив що бажає тільки про касацію знати (хай би потрудився із'яснитись внятніше, а не як по своїй поверховій звичці!!)

По-друге, "умніку"-аноніму (з маленької букви, бо ще замалий) Взагалі-то в різних варіантах право на касацію гарантується Конституцією України (статтю конституції знаходити саменькому)!!!

І ЩЕ. ЦЕ ЩО НЕ ОКРЕМИЙ ПРОЦЕС, ЯКИЙ МОЖЕ ДОХОДИТИ ДО КАСАЦІЇ ???

"ЗАКОН УКРАЇНИ Про міжнародний комерційний арбітраж<

РОЗДІЛ VII ОСПОРЮВАННЯ АРБІТРАЖНОГО РІШЕННЯ Стаття 34. Клопотання про скасування як винятковий засіб оспорювання арбітражного рішення<

  • 1, Оспорювання в суді арбітражного рішення може бути проведено тільки шляхом подання клопотання про скасування згідно з пунктами 2 та 3 цієї статті.

  • 2, Арбітражне рішення може бути скасоване судом...

===

  • 3, Клопотання про скасування не може бути заявлено після закінчення трьох місяців, рахуючи з дня, коли сторона, що заявляє це клопотання, отримала арбітражне рішення, а в разі, якщо було подано прохання згідно із статтею 33, - з дня винесення третейським судом рішення з цього прохання."

ДАЛІ ПИСАТИ НЕ БУДУ - ПРОШУ ШУКАТИ САМЕНЬКОМУ. ТУТ НЕ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Аноним
  1. Знову- мимо!
  2. Ви відповіли автору на питання "куди і як зараз подати касаційну скаргу, щоб не втрачати час ? ": в різних процесах, як мінімум з п'яти їх видів, умови дещо, а порою суттєво, - відрізняються", тільки після цього, я запитав про 5-й вид! Ви зараз суперечите самі собі, пробуєте викрутитись, що безрезультатно...
  3. Не перекручуйте надалі моїх слів. А ст.34 вказаного вами ЗУ ніяк не підтверджує вашу позицію. Поверховість - це якраз ваша "перевага";)

https://www.youtube.com/watch?v=jGnQQEU5gEY

~= А Д В О К А Т =~

анонім - цей останній спітч вже не такий і переконливий. Просто "сотрясіння клави". Тому не мимо, а якраз нормально, тому що ніякого спростування на слова: "відповідь про кількість "видів судових процесів" надавалась не автору питання, а аноніму, який про це окремо запитав та не уточнив що бажає тільки про касацію знати" - від "розумного" аноніма так і НЕ ПОСТУПИЛО !!!

https://www.youtube.com/watch?v=fSbFgt0wp_4

Добре, якщо не бажаєте визнавати помилку, Ви праві!

При написании ответа используется разметка Markdown.