2754 дня назадАноним

можно ли переложить банковские кредиты при разводе на супруга?

Аноним

если они брались на приобретение совместного имущества и использовались в интересах семьи тогда НЕТ

если они брались на приобретение совместного имущества и использовались в интересах семьи тогда НЕТ

Аноним (автор вопроса)

это кредитные карты

борги, як і набуте майно за загальним правилом розподіляються порівну

все равно взыскивать будут с владельца карты, а вот будет ли у него право регресса к другому супругу нужно будет устанавливать в суде

Юристу Львова - по теории так написано, а на самом деле все немного по другому

Анна юрист 066-438-08-65 "за загальним правилом"

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/print1475605728816613

Стаття 60. Підстави набуття права спільної сумісної власності подружжя

  1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).

Стаття 70. Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

  1. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

  2. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї.

  3. За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.

Потрібно звертатись до суду та ділити разом зі спільним майном і борги

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/v0011700-07

  1. До складу майна, що підлягає поділу включається загальне майно подружжя, наявне у нього на час розгляду справи, та те, що знаходиться у третіх осіб. При поділі майна враховуються також борги подружжя та правовідносини за зобов'язаннями, що виникли в інтересах сім'ї (ч. 4 ст. 65 СК) ( 2947-14 ). Не належить до спільної сумісної власності майно одного з подружжя, набуте особою до шлюбу; набуте за час шлюбу на підставі договору дарування або в порядку спадкування; набуте за час шлюбу, але за кошти, які належали одному з подружжя особисто; речі індивідуального користування, в тому числі коштовності, навіть якщо вони були придбані за рахунок спільних коштів подружжя; кошти, одержані як відшкодування за втрату (пошкодження) речі, що належала особі, а також як відшкодування завданої їй моральної шкоди; страхові суми, одержані за обов'язковим або добровільним особистим страхуванням, якщо страхові внески сплачувалися за рахунок коштів, що були особистою власністю кожного з них. Що стосується премії, нагороди, одержаних за особисті заслуги, суд може визнати за другим з подружжя право на їх частку, якщо буде встановлено, що він своїми діями сприяв її одержанню.

так о чем речь, все решается в суде

ото ж бо й воно

Аноним (автор вопроса)

подскажите еще... если супруг не может явиться на заседание суда для развода лично так как проходит службу по контракту, оригиналы формы 5( о его прохождении службы), и заявление о рассмотрении дела без его участия находятся у него на руках, у меня есть отсканированые копии.... примет ли суд эти копии к рассмотрению и состоится ли заседание вообще?

При написании ответа используется разметка Markdown.