2724 дня назадРаїса

Жінка знаходилась у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Після закінчення її повідомили , що її посада відсутня в штатному розписі і запропонували роботу на іншому підприємстві в іншому населеному пункті за 60км від її проживання. Жінка має двох неповнолітніх дітей і розлучена. В разі відмови, як її мають право звільнити і які компенсації повинні виплатити? Вимагають звільнення за власним бажанням.....

Може нижченаведена консультація Вам допоможе.

  1. Працівник, попереджений за два місяці про зміну істотних умов праці, відмовляється від продовження роботи в нових умовах і підлягає звільненню за п. 6 ст. 36 КЗпП України. Звільнення за п. 6 ст. 36 КЗпП України – це розірвання договору з ініціативи власника. Чи можна звільнити з роботи за п. 6 ст. 36 КЗпП України жінку, яка має дитину віком до 3-х років, або одиноку матір, яка має дитину до 14 років?
  2. Одинока мати, яка має дитину віком до 14 років (ст. 184 КЗпП України), порушує трудову дисципліну. Чи можна звільнити одиноку матір, яка має дитину віком до 14 років, за порушення трудової дисципліни (п. 4, 7 ст. 40 КЗпП України) за п. 3 ст. 40 КЗпП України?

  3. Відповідаючи на перше запитання, правовий інспектор праці Київської ради профспілки хіміків Володимир Киба вважає за необхідне визначитися насамперед з підставами звільнення. Зокрема, зазначає автор, на відміну від ст. 40–41 КЗпП (звільнення з ініціативи власника) та ст. 38–39 КЗпП (звільнення з ініціативи працівника), п. 6 ст. 36 КЗпП містить трохи іншу підставу розірвання трудового договору, специфічність якої полягає в тому, що при звільненні з причини відмови працівника від продовження роботи у зв'язку із зміною істотних умов праці має місце обопільна згода обох сторін, чому й передбачена в даному разі виплата вихідної допомоги у розмірі не менше середнього місячного заробітку. Тобто звільнення в цьому випадку, на думку автора, не можна вважати виключною ініціативою роботодавця. До того ж ч. 3 ст. 184 КЗпП встановлено заборону на звільнення з ініціативи власника жінок певних категорій, в тому числі й описаних у запитанні.

Відмовившись від продовження роботи, жінка висловила у такий спосіб свою згоду, а роботодавець має право (не обов'язок) розірвати трудовий договір, хоча право це доволі відносне, адже не дозволяється примушувати працівника продовжувати роботу по закінченні двомісячного строку після попередження про зміну умов праці. Роботодавцю разом з профспілкою залишається спробувати переконати працівницю погодитися із змінами умов праці, довівши їх необхідність. Якщо ж жінка має можливість працевлаштуватися на кращу роботу, роботодавець може запропонувати розірвання трудових відносин за угодою сторін (п. 1 ст. 36 КЗпП) чи у зв'язку з переведенням на інше підприємство за згодою працівника (п. 5 ст. 36 КЗпП).

  1. Відповідно до вже згадуваної ч. 3 ст. 184 КЗпП одиноку мати (втім, як і одинокого батька) звільнити з ініціативи роботодавця взагалі неможливо, навіть за порушення трудової дисципліни. Звільнення допускається (та й то з обов'язковим працевлаштуванням) лише у разі повної ліквідації підприємства. Тому, за твердженням В. Киби, роботодавець спільно з профорганом може хіба що проводити серед порушників виховну та роз'яснювальну роботу, накладати дисциплінарні стягнення з позбавленням певних заохочень, як передбачено ст. 147–149, ч. 3 ст. 151 КЗпП.

При цьому необхідно мати чітке уявлення про тлумачення поняття «одинока мати», для чого і звертається автор до постанови Пленуму ВСУ «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 06.11.92 № 9, пунктом 9 якої визначено, що це жінка, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено в установленому порядку за вказівкою матері, вдова, інша жінка, яка виховує і утримує дитину сама. А ось розлучені мати чи батько, у одного з яких залишилися на утриманні діти, не можуть бути віднесені до категорії одиноких, тому що після розлучення подружжя й надалі повинно виконувати свій обов'язок щодо утримання та виховання спільних дітей і той, з ким залишилася неповнолітня дитина, має право на стягнення аліментів. Виняток становлять лише випадки позбавлення судом батька чи матері батьківських прав або оголошення колишнього чоловіка чи жінки у розшук.

Юля

Добрый день))) Я работаю в школе - интернат на темчасовой должности бухгалтера , со своих принципов директор угрожает увольнением у меня двое детей 9_12 лет имеет ли она право?

Може звільнити, якщо будуть підстави звільнення за ініціативою роботодавця або після виходу на роботу працівника, який раніше займав посаду, на яку тимчасово Вас прийнято чи закінчиться строк трудового договору із Вами.

Аноним

Спасибо))) а есть ли ето нарушения если я в 2014 принята на декретное место работницы, а в 2018 она переведена на постоянное место работы а меня по сегодняшнему дню по моему месту не переводят оно так и числится дикретным

Не може працівник перебувати у декретній відпустці і працювати на іншій посаді повний робочий день.

Аноним

Чи мають право звільнити матір трьох дітей з роботи по ст.41пункт2.Притому що вона є одинока мати на двох дітей .Якщо провини в пункті 2 немає.На які компенсації вона має право?

Аноним

Доброго дня. Скажіть будь ласка чи може одна вчителька вчити два різні початкові класи якщо в одному класі четверо дітей?

Добрый день. Может, это директор решает и работник - учитель.

~= А Д В О К А Т =~

...і якщо немає заперечень у вищестоячого начальства щодо взагалі існування класу з 4-ма учнями...

Аноним

Чи можуть скоротити посаду, якщо я перебуваю в декретній відпустці, і після закінчення декрету звільнити в зв'язку із скороченням посади ( матір двох неповнолітніх дітей)???

РОБЕРТ МАЙДАН 096 631 12 61

Восхитила даже в начале человеческая консультация Анны -юриста. Добавлю -жалуйтесь в Прокуратуру и "национальную" полицию при малейшем нарушении Ваших трудовых и конституционных прав.

~= А Д В О К А Т =~

Що не заспокоєшся ніяк? Бажаєш продовження?

«НЕИЗВЕСТНЫЙ»; він же - «Аноним 096 631 12 61»; він же - «Аноним 99» він же «РОБЕРТ МАЙДАН 096 631 12 61» або просто називається «Аноним» – це одна і та ж особина з Харькова (Роберт Николаевич), яка не повстидалась вказати тут навіть свій номер телефону (096 631 12 61) та взялась на форумі постійно гадити, проводити дискримінацію україномовних людей, не цензурно ображати українську мову в принципі та виражати явно сепаратиські висловлювання! Невже "воно" надіється, що це зійде безкарно? І це при тому, що на форумі нормально уживаються інші учасники і російськомовні і україномовні. Почекаємо великого полегшенням коли подібні пости зникнуть тим чи іншим способом з даного форуму, адже це вже грубо переходить рамки свободи слова чи демократії.

ОСЬ ЩО ВІН/ВОНО НАПИСАВ !!!!!! Перевірте доказ за інтернет посиланням: http://42yurista.com/qa/123652/

Аноним 096 631 12 61

Юлия викторовна -национальная вы наша -мое мнение о вас как о юристе плохое также. Осорбите ого-то другого.Припезженная вы наша. Я если хзалез в ваши неразумные поверхностные отвеы Вам будет плохо. Я закончил Юракадемию Харьковскую -лучшую ,а ту что, Неразумная???

ЛУчш помалкивай- я в Церкви вчера не был -Напишу такое, что не понравится ОЧень. Свой Сраный Псевдопатриотческий Украинский язык в своей Лтьвовской и Волынсой областях применяй да в судах.

Нервный ононим, под разными "личинами" пишущий, не употребляй больше, а если протрезвел - не дури дальше пока не поздно. Неужели не понимаешь, что твоя политика - грязное дело и может закончиться для тебя уголовной ответственностью? Да и сколько можно безнаказанно нести здесь ахинею, харьковский ты наш с явными криминально-сепаратистскими настроениями. И больше не оскорбляй украиноязычных юристов этого форума, не показывай своё бескультурье и не инициируй дискриминацию за языковым принципом - ведь "отродье" бывает в разных "стоянках" и в твоей также (вот сам ты – «хороший» пример!!), а то и анонимный статус и твоё новое название "неизвестный" - может не помочь скрываться от адекватного возмездия возмущённых соотечественников. Ведь ты пока не на Луне проживаешь. Давно не проходил народную люстрацию? Хотя не хотелось бы потерять такого ярко-петушиного "представителя гуманоидов" в мусорном баке.

ОЛЕНА

Чи можу я звільнитись без 2 тиждневого попередження, якщо маю двох дітей 9 та 15 років?

Олена, ні, має значення не факт наявності дітей, а необхідність у догляді за ними за мед. показниками.

Стаття 38. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника

Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною з інвалідністю; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або особою з інвалідністю I групи; а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

Аня

Чи можуть скоротити мою посаду (бухгалтера 1категорії) і перевести мене на мінімальну з.п., якщо я знаходжуся у декретів по догляду за другою дитиною. Діти 6 і 2 роки.

Вікторія

Добрий день! Мені необхідно розрахуватись з попереднього місця роботи і влаштуватись у інше. Я виховую сама двох дітей 7 та 10 років. У свідоцтвах дітей батько записаний, але шлюбу не було. Чи маю я право на те, що мене розрахують у день подачі заяви?

~= А Д В О К А Т =~

Про це потрібно домовитись з роботодавцем (тоді це може здійснитись "за згодою сторін") - інші вказані вами обставини не дають ніяких переваг для звільнення без відпрацювання, якщо звільнення буде лиш "за власним бажанням".

Ігор

Підскажіть, будь ласка, така ситуація, моїй жінці погрожує роботодавець скороченням за те що вона часто перебуває на лікарняному, маємо двох неповнолітніх дітей 3 і 10 років. А я знаходжусь на військовій службі.

При написании ответа используется разметка Markdown.