2718 дней назадАноним
  1. Голова ОДА надіслав сільськогосподарським підприємствам області лист, яким зобов’язав їх безкоштовно надати у резерв області по 100 тон зерна. Фермер вирішив оскаржити вказаний акт. Чи належить справа до компетенції адміністративних судів?
  2. Голові правління державного казенного підприємства знизили заробітну плату, не попередивши за два місяці, як того вимагає КЗпПУ. До якого суду і у якому порядку він може оскаржити наказ?
  3. Державний реєстратор речових прав на нерухоме майно відмовив громадянину у реєстрації права власності на квартиру. Як слід оскаржити таку відмову?
  4. Обласній Державній Адміністрації (далі ОДА) стало відомо, що громадська організація Факел, яка отримала дозвіл на проведення мітингу, має намір закликати на ньому до вигнання з території міста осіб єврейської національності. З метою припинити проведення мітингу, ОДА звернулась до Міністерства юстиції України. Чи правильно вона вчинила ?
  5. Приватний підприємець програв тендер на поставку міській раді оргтехніки. Вважаючи рішення тендерного комітету ради незаконним, він вирішив його оскаржити. До якого суду і в порядку якого судочинства слід йому звернутися ?
  6. Державний нотаріус відмовив громадянину у наданні свідоцтва про прийняття спадщини. У порядку якого судочинства слід оскаржити відмову?
  7. Офіцера ЗСУ звільнили з посади начальника посту. Він оскаржив наказ про звільнення до місцевого районного суду. Чи правильно він вчинив?
  8. Антимонопольний комітет наклав штраф на Приватне Підприємство у зв’язку із зловживанням ним монопольним становищем. Приватне Підприємство оскаржило постанову до Господарського суду. Чи до належного суду поданий позов ?
  9. Голова районної державної адміністрації звільнив свого заступника з посади. Він оскаржив наказ про звільнення шляхом подання адміністративного позову. Відповідачем він зазначив Районну державну адміністрацію. Чи правильно він вчинив?
  10. ДФС України виявила, що ТОВ займається забороненими видами діяльності. Керівник фіскальної служби вирішив подати позов про ліквідацію товариства. Чи правильне таке рішення і чи можна припинити діяльність товариства у судовому порядку? Визначте сторін процесу.
  11. Співробітник прикордонної служби аеропорту запідозрив пасажира у тому, що той провозить у ручній поклажі заборонені речовини. Він попросив відкрити багаж. Пасажир заперечував, аргументуючи тим, що у такому разі він спізниться на літак. Однак догляд було проведено у присутності понятих. Співробітник прикордонної служби нічого не знайшов, а пасажир спізнився на літак. Пасажир вирішив оскаржити дії прикордонника і відшкодувати завдану шкоду у вигляді вартості квитка. У якому порядку слід оскаржити дії посадовця? Визначте склад учасників процесу.
  12. Головний санітарний лікар разом із Управлінням охорони здоров’я міської ради видав наказ, яким зобов’язав підприємців, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, проводити дослідження повітря магазинів на наявність шкідливих бактерій. У наказі також зазначалось, що порушення його вимог призводить до можливості тимчасової заборони діяльності підприємця. Наказ було підписано вказаним лікарем та Головою Управління охорони здоров’я та зареєстрований ними. Приватний підприємець вирішив не виконувати наказ, вважаючи його незаконним. Перевірка органів СЕС виявила це порушення і склала припис за підписом головного санітарного лікаря, у якому зобов’язала підприємця у 10 денний строк провести дослідження. Підприємець не виконав припис, і через 10 днів Головний санітарний лікар своїм актом заборонив діяльність магазину. Підприємець магазин тимчасово закрив та вирішив оскаржити цей акт. Також він вирішив стягнути із відповідача завдані збитки від простою магазину у розмірі 10000 грн. Назвіть усіх учасників процесу та охарактеризуйте їх статус.
  13. На громадянина, який проживає у м. Вінниця, під час його перебування у Києві було накладено штраф інспектором ДАІ м. Києва за порушення ПДД. Водій не погодився із постановою і вирішив її оскаржити. Оскільки інспектор проживає у Яготинському районі Київської області, він оскаржив постанову до окружного адміністративного суду Київської області шляхом подання адміністративного позову. Суддя відмовив у відкритті провадження, зазначивши, що оскаржувати слід відповідно до правил КУпАП, а не КАСУ. Чи правильно вчинив суд?
  14. Громадянин звернувся до адміністративного суду із позовом про визнання незаконною бездіяльності Управління архітектури міської ради. На перше засідання відповідач не явився. На друге засідання Відповідач також не з’явився. Коли Відповідач не з’явився на третє засідання, суддя закрив провадження у справі. Належним чином відповідач був повідомлений лише першого разу. Чи правильно вчинив суддя?
  15. Суд прийняв постанову, якою задовольни позовні вимоги позивача, однак у постанові помилково вказав найменування відповідача. Позивач помітив помилку через 10 днів. Що слід зробити позивачу ?
  16. Апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу на постанову суду першої інстанції, якою позов було задоволено у повному обсязі, прийшов до висновку, що справа не підсудна адміністративним судам. Яке рішення має прийняти суд апеляційної інстанції?
  17. Ви звернулись до МРЕВ ДАІ з проханням зареєструвати придбаний в автосалоні автомобіль. Вам було відмовлено в реєстрації на підставі того, що на вашому автомобілі не було встановлено протиугінний засіб. Чи правомірно Вам було відмолено в реєстрації автомобіля ? Чиї рішення, дії або бездіяльність може бути оскаржено в даному випадку ?
  18. Ви звернулись до місцевого відділу РАЦС із заявою про укладення шлюбу. Керівник РАЦС відмовилась прийняти вашу заяву мотивуючи це тим, що у них накопичилася велика кількість таких заяв і вони вирішили не приймати нових, поки не будуть проведені шлюбні церемонії для тих, чиї заяви вже прийняті протягом останніх двох місяців. Чи є правомірними дії працівників відділу РАЦС ? Чиї рішення, дії або бездіяльність може бути оскаржено в даному випадку ?

ЕСЛИ У ВАС МНОГО ДЕНЕГ- ТО ЕСТЬ ОТВЕТЫ НА ВАШИ ВОПРОСЫ)))) не дай вам бог попасть к такому "любознательному"врачу, как вы

Аноним (автор вопроса)

сколько у меня денег вас не касается!

Аноним (автор вопроса)

сколько у меня денег вас не касается!

и ваши вопросы никого не касаются

Аноним

Прочитати і вивчити усю рекомендовану літературу

Адміністративне судочинство [Текст] : методичні рекомендації щодо проведення семінарських та практичних занять, самостійної роботи / [уклад. А. В. Пасічник] ; Державний вищий навчальний заклад “Українська академія банківської справи Національного банку України”. - Суми : ДВНЗ “УАБС НБУ”, 2012. - 44 с. Видання містить плани семінарських та практичних занять, методичні вказівки щодо підготовки рефератів та розв’язання задач, контрольні питання і завдання для поточного контролю знань студентів заочної форми навчання з дисципліни “Адміністративне судочинство”, список рекомендованої літератури. Призначене для студентів 3 курсу денної та заочної форм навчання спеціальності “Правознавство”.

Аноним

Анна, Вы можете реально заработать.

неужели!?)))))

во студенты пошли! Даже и платно желания помогать не приходит!

Алексей (ОКО)

Наверно скоро за весь курс вопросы выкладывать будут =)

~= А Д В О К А Т =~

БЕСПЛАТНЫЕ ОТВЕТЫ ПРИВЕДЕНО. (ВЕДЬ КАК, КТО, ЧЕГО ЗАУЧИВАЕТ - ЭТО ДЕЛО ИНДИВИДУАЛЬНОЕ - ВЕДЬ ВОЗМОЖНО И НА ФОРУМЕ УЧИТЬСЯ ЕСЛИ ТАКАЯ ФОРМА ПРИЕМЛЕМА!) НО ЕСЛИ ИНТЕРЕСУЕТ ДЕТАЛИЗАЦИЯ И МОТИВАЦИЯ ИХ - ОБРАТИТЕСЬ НА ЭЛ.ПОЧТУ ИЗ ПРОФИЛЯ ДЛЯ ПРОДУКТИВНОГО ДИАЛОГА. ======================== 1. Ні.

  1. По КАСУ.

  2. -"-.

  3. Ні.

  4. По КАСУ.

  5. ПО ЦПК У.

  6. Ні. По КАСУ.

  7. Ні. По КАСУ.

  8. Ні. По ЦПК У.

  9. Так.

  10. По КАСУ.

  11. ="=.

  12. Ні. По КАСУ.

  13. Ні.

  14. Звернутись про внесення виправлення.

  15. Обов'язково роз'яснити якому суду підсудно.

  16. Ні. МРЕВ ДАІ ліквідовано. Патрульної поліції зараз (скоро вже буде дорожньо патрульна поліція).

  17. Ні. Керівника.

~= А Д В О К А Т =~
  1. Ні.
~= А Д В О К А Т =~

ОТВЕТ Повторно, так как из-за ошибок здешнего редактора текста "съехали цифры"

БЕСПЛАТНЫЕ ОТВЕТЫ ПРИВЕДЕНО. (ВЕДЬ КАК, КТО, ЧЕГО ЗАУЧИВАЕТ - ЭТО ДЕЛО ИНДИВИДУАЛЬНОЕ - ВЕДЬ ВОЗМОЖНО И НА ФОРУМЕ УЧИТЬСЯ ЕСЛИ ТАКАЯ ФОРМА ПРИЕМЛЕМА!). НО ЕСЛИ ИНТЕРЕСУЕТ ДЕТАЛИЗАЦИЯ И МОТИВАЦИЯ ОТВЕТОВ - ОБРАТИТЕСЬ НА ЭЛ.ПОЧТУ ИЗ ПРОФИЛЯ ДЛЯ ПРОДУКТИВНОГО ДИАЛОГА.

========================

  • 1, Ні.

  • 2, По КАСУ.

  • 3, -"-.

  • 4, Ні.

  • 5, По КАСУ.

  • 6, По ЦПК У.

  • 7, Ні. По КАСУ.

  • 8, Ні. По КАСУ.

  • 9, Ні. По ЦПК У.

  • 10, Так.

  • 11, По КАСУ.

  • 12, ="=.

  • 13, Ні. По КАСУ.

  • 14, Ні.

  • 15, Звернутись про внесення виправлення.

  • 16, Обов'язково роз'яснити якому суду підсудно.

  • 17, Ні. МРЕВ ДАІ ліквідовано. Патрульної поліції зараз (скоро вже буде дорожньо патрульна поліція).

  • 18, Ні. Керівника.

господин Балаушко вы не правы в ответе на вопрос 2, на вопрос 8 - это хозсуд, вопрос 9 - это админсуд, 13- админ по КУАП, 16- объяснить и закрыть дело

При написании ответа используется разметка Markdown.