2714 дней назадАноним

Для автобіографії що є вірним : не судимий, чи не притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності? Юрист який приймав документи на участь у конкурсі, відмовив конкурсанту тільки тому що в автобіографії він написав що не був притягнутий до кримінальної та адміністративної відповідальності. На думку юриста вірним є формулювання не судимий. Хто в цьому випадку є правим? Дякую!!!

~= А Д В О К А Т =~

Зараз "по-новим" вимогам вірно ще по-іншому "відсутня судимість" (тобто може бути погашена чи знята - що теж вважається не судимий, але трохи по-іншому формулюється), адже "не притягувався" - це про стадію процесу, а цікавить про результат, хоча той юрист явно придирався (ще багато м.....в є). Адже така інформація все одно перевіряється запитами, а не віриться на слово.

Автобіографія конкретних вимог немає. А між поняттями "не притягувався до кримінальної відповідальності" і " не судимий" є різниця, оскільки особа, яка притягувалася до кримінальної відповідальності з часом або з відповідних причин важається не судимою. Наприклад п. 1 ст. 89 КК України: Такими, що не мають судимості, визнаються:

1) особи, засуджені відповідно до статті 75 цього Кодексу, якщо протягом іспитового строку вони не вчинять нового злочину і якщо протягом зазначеного строку рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням не буде скасоване з інших підстав, передбачених законом. Якщо строк додаткового покарання перевищує тривалість іспитового строку, особа визнається такою, що не має судимості, після відбуття цього додаткового покарання;

2) жінки, засуджені відповідно до статті 79 цього Кодексу, якщо протягом іспитового строку вони не вчинять нового злочину і якщо після закінчення цього строку не буде прийняте рішення про направлення для відбування покарання, призначеного вироком суду. Якщо засуджена не була звільнена від додаткового покарання і його строк перевищує тривалість іспитового строку, то жінка визнається такою, що не має судимості, після відбуття цього додаткового покарання;

Аноним

У меня, неюриста, возник вопрос: "А что, можно не привлекаться, но быть судимым? Разве фраза "не привлекался" не означает как само собой разумеющееся, что человек не судим? Что это за странный юрист принимал документы?"

Взагалі такий вислів не притягувався до відповідальності не використовують в кримінальному праві, пишуть засуджений, судимий, не судимий. У вироку суд вказує засудити особу, а не притягнути до кримінальної відповідальності.

~= А Д В О К А Т =~

"Не привлекался" - это все же речь о процесе, а более расхоже в официальных документах (о чем действительно нет четких требований, но есть "устаканевшиеся" традиции) указывать не процесс, а его результат. А результатом здесь есть или судим или не судим, а не задумываться что если "не привлекался", то значит и "не судим". Тем более что возможна "игра" словами. Например можно "не привлекаться" к административной ответственности (штрафи за мелкое хулиганство, мелкую кражу или ДТП в пьяном виде), а быть судимым по уголовному критерию. А потом иди разбирайся кадровик что это. Поэтому раньше писали лучше: "Приводов в милицию я и мои близкие родственники не имели, не судим" - коротко и понятно. Аноним - еще будут детские вопросы?

Аноним

Да уж..... 33-37 годы показали. До сих пор некоторые считают, что было лучше. Тоталитарность не только в книгах по истрии, - она еще живет и цветет буйным цветом, плоды ее на этих страницах.

~= А Д В О К А Т =~

При чем здесь тоталитаризм 30-х к правильным общепринятым традициям заполнения кадровых документов в любых странах (как западных так и СНГовских, как ранее так и сейчас!) Ведь это всего лишь общие принципы деловодства, как написать заявление на отпуск к примеру...

Непрактикующий юрист

Согласно ч. 1 ст. 89 УКУ считаюсь, как несудим (был осужден в соответствии ч. 1 ст. 79 УКУ) о чём было вынесено постановление/ухвала местного суда. Ситуация: на данный момент подаю документы для участия в конкурсе на вакантную должность в органах местного самоуправления. Вопрос: как лучше указать вышеупомянутый факт при написании автобиографии? Скрыть полностью , а В случае поднятия конкурсной комиссией вопроса о сокрытии мной этого момента (а он поднимется ибо будет соответствующий ответ на запрос) втупую сослаться на ч. 1 ст. 89 - будет выглядеть, как мне кажется, немного юридически "грубо/нагло/непрофессионально". Или же при составлении автобиографии отметить: "відповідно ч. 1 ст. 89 КК України , несудимий, родичі несудимі" Детали: вакант - гл. спец.-юрисконсульт юр. аппарата исполкома местного совета; судимость: ч. 2 ст. 185 УКУ - 2 лишения с заменой на 1 испытательного отбытого без нарушений.

Аноним

Можна бути притягнутим до кримінальної відповідальності, але не бути судимим; справа вироком не закінчилася.. Отже, в автобіографії краще писати: я та мої близькі родичі до кримінальної відповідальності не притягувалися.

Аноним

Можна бути притягнутим до кримінальної відповідальності, але не бути судимим; справа вироком не закінчилася. Отже, в автобіографії краще писати: я та мої близькі родичі до кримінальної відповідальності не притягувалися.

При написании ответа используется разметка Markdown.