2738 дней назадZM

Яка різниця між прийняттям спадщини і оформленням спадщини - з юридичної точки зору.Не представленя правоустановчого документу - це перешкода у прийняті спадщини чи оформленні свідоцтва про право на спадщину? Дякую!

~= А Д В О К А Т =~

Головне до 6-ти місяців після смерті подати заяву про прийняття спадщини, а далі термін оформлення не обмежений, можна вирішувати всі моменти (відновлення втрачених документів через суд тощо), щоб кінцево стати власником - тобто "оформити" своє право власності на спадкове майно. А до цього ніхто власником не є.

ZM (автор вопроса)

Спадщина по заповіту принята до 6міс.Один із спадкоємців подав позов на іншого про усунення перешкод у "прийняті спадщини" у звязку із тим що другий спадкоємець не представляє правоустановлююючий документ.Чи можна оспорити цей позов так як спадщина уже прйнята?

Позов не оспорюєья, а заперечується. Потрібно ознайомитись із позов, щоб дати відповідь.

ZM (автор вопроса)

Тут справа в тому що спадкоємець подає позов про усунення перешкод в "прийнятті спадщини" яку він вже приняв.адже написана заява про прийняття спадщини в передбачений термін.Очевидно позов мав бути про усунення перешкод в оформленні свідоцтва про право на спадщину? То чи можна заперечувати цей позов?

~= А Д В О К А Т =~

ПОТРІБНО ЧИТАТИ ЦЕЙ ПОЗОВ щоб зробити правильний висновок. Зверніться безпосередньо на ел.пошту: advocate-s@i.ua для продуктивного діалогу та необхідної конфіденціфйності.

Аноним

Я його ще сам не читав.Просто подано позов "Про усунення перешкод у прийняті спадщини"А спадщина прийнята вже після подання заяви про прийнятя спадщини у визначений термін.Може мали на увазі усунення перешкод у оформленні спадщини,чи оформленні свідоцтва про право на спадщину, але це вже інший позов?

При написании ответа используется разметка Markdown.