2737 дней назадБогдан

Де написано що охоронець не має право робити оглад сумки без співпрцівника міліції?

~= А Д В О К А Т =~

>Стаття 207. Законне затримання

2, КОЖЕН (!!!) має право затримати без ухвали слідчого судді, суду БУДЬ-ЯКУ особу, крім осіб, зазначених у статті 482 цього Кодексу: 1), при вчиненні або замаху на вчинення кримінального правопорушення; 2), безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення чи під час безперервного переслідування особи, яка підозрюється у його вчиненні. 3, Кожен, хто не є уповноваженою службовою особою (особою, якій законом надано право здійснювати затримання) і затримав відповідну особу в порядку, передбаченому частиною другою цієї статті, зобов'язаний негайно доставити її до уповноваженої службової особи або негайно повідомити уповноважену службову особу про затримання та місцезнаходження особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення.

Аноним

Запитання було ,,Чи має право охоронник оглянути сумку без працівника поліції ?"До чого тут затримання ?

охранник не имеет права проводить досмотр личных вещей , а также задерживать не в зоне контроля(когда вышли за рамки)

Аноним

А когда еще ,,не вышли за рамки" то может или нет без работника полиции?

не может обыскивать нигде

Аноним

При чем здесь обыск ? Вопрос был ,,Имеет ли право охранник осмотреть сумку без работника полиции?"

если вы не понимаете что это одно и тоже практически , то гугл вам в помощь

Аноним

Анна юрист.Читайте ЗУ,,Про охоронну діяльність".Охоронник має право:...Проводити огляд речей громадян за їх добровільною згодою.При чем здесь обыск?Обыск и Огляд это разные вещи.

вы почитайте на кого он распространяется. кто есть охранник и очень важно замечание !! ст. 12 ч. 6) під час здійснення пропускного режиму на об'єктах охорони проводити огляд речей фізичних осіб (за їх добровільною згодою)

в магазине нет пропускного режима !!!

Аноним

Я то как раз хорошо знаю на кого он распространяется.Но ни о каких магазинах речи в вопросе не шло.А что касается магазина то это тоже объект охраны и его тоже охраняют охранники субъектов охранной деятельности(по лицензии ГСО).Пропускного режима там действительно НЕТ.Но охранники могут осуществить осмотр вещей покупателя(по его добровольному согласию) если у них будут законные основания подозревать его в совершении хищения.

вы сам вопрос почитайте , а потом комментируйте, и кстати по своему опыту работы могу сказать что в магазинах НЕТ охраны которая имеет лицензию, а есть просто работники магазина с"гордым " званием охранник

Аноним

Да я прочитал вопрос(его заглавие).Прошу прощения.Но вы тоже ,,загнули" на счет ,,Обыска".А по поводу ,,Гордых охранников без лицензии" так им,,Закон не писан" и ,,в случае чего" их увольняют задним числом.А то и вообще официально не трудоустраивают.

~= А Д В О К А Т =~

Не бажаєте освоювати вимоги порівняно нового КПК України. Якщо КОЖЕН може затримати, то він не може здійснити необхідний особистий обшук чи що? Ну будемо розумні. Згадаємо стрілянику що вчинив в супермаркеті Мазурок, оскільки його "затримали" не обшукавши на предмет зброї і що з цього вийшло - 4 трупа. А може ж бути ніж, травмат чи ще щось небезпечне, адже це потенційний злочинець і він повинен бути підготовлений до опору. Тому як можна мати право на затримання (тобто на подолання силою його фізичного опору, зв'язати руки чи ще якось фізично запобігти втечі), а при цьому не могти обшукати, а не те що просто оглянути сумку??? Навіть не добровільно. Ви не володієте сучасними вимогами до цих речей!

Нагадую ще раз текст із КПК України!

Стаття 207. Законне затримання

  • 2, КОЖЕН (!!!) має право затримати без ухвали слідчого судді, суду БУДЬ-ЯКУ особу, крім осіб, зазначених у статті 482 цього Кодексу:

  • 1), при вчиненні або замаху на вчинення кримінального правопорушення;

  • 2), безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення чи під час безперервного переслідування особи, яка підозрюється у його вчиненні.

  • 3, Кожен, хто не є уповноваженою службовою особою (особою, якій законом надано право здійснювати затримання) і затримав відповідну особу в порядку, передбаченому частиною другою цієї статті, зобов'язаний негайно доставити її до уповноваженої службової особи або негайно повідомити уповноважену службову особу про затримання та місцезнаходження особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення.

Аноним

В этом то и дело.Задержать может любой гражданин(при наличий на то законных оснований) и осмотреть задержаного.А вот устраивать личный досмотр(а тем более обыск) не может.Гражданин обязан немедленно передать задержаного правоохранительным органам.А личный досмотр,обыск,изъятие проводят уже они.Таков ЗАКОН. Увы!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.