2735 дней назадАноним

Якого віку має бути пенсіонер шоб над ним можна було взяти опікунство, пенсіонер дієздатний

таня

Мій чоловік є опікуном неповнолітньої дитини і виїхав за кордон я тимчасово з ним не проживаю (з чоловіком) живу і виховую дитину сама.Чи можу я оформити на себе опікунство

Можете оформити на себе опіку, але попереднього опікуна потрібно позбавити права опікунства.

Таня, Вам потрібно звернутись до опікунської ради, вони своїм рішенням можуть призначити Вас опікуном, а чоловік вже не буде опікуном дитини.

Аноним

У менк така ситуація,що я з чоловіком офіційно розведена,маю 2неповнолітніх дітей,маю опіку над предстарілою жінкою і завдяки цьому мені вийшла соціальна.Але зарас я виіхала закордон на 90 днів і мені деякі говопили шо якшо я буду більше,як 60дні закордоном, то соціальна служба може це провірити у еміграційній службі і дальше з мене знімлять соціальні доходи.Чи правда це?

Аноним

Як що моя Бабуся непрацює а Дідусь праціє чи може Бабуся стати моїм опікуном

Аноним

Я мама двох діточок ,маю оформлення за пристарілою жінкою і тому вийшла соціальна допомога мені на дітей,скажіть будьласка чи можу я виїхати за кордон на сезонні роботи.

Наталія

Доброго дня. Я являюсь опікуном своєї бабусі. Їй за 80. Вона не являється інвалідом. Чи можу я оформитись на роботу офіційно???

Ганна

Мені 59років я одинокиа пенсіонер чи можна оформити опікунство

Аноним

Над Вами? А є підстави?

Ні, опекунство оформлюється тільки над недієздатною особою, у разі наявності стійкого, хронічного, психічного захворювання.

Аноним

добрий день. я маю трьох дітей один з них підопічний. Підскажіть чи можу я виїхаті за кордон?

Добрий день. Можете виїхати, згода органу опіки для виїзду закордон дитини, яка під опікою.

При написании ответа используется разметка Markdown.