2728 дней назадАноним

Є рішення суду 2015 р. про встановлення факту проживання однією сім"єю. Одна особа про це знала ще із літа ц.р., але в жовтні 2016 р. подала апеляційну скаргу із клопотанням про поновлення строків, в якому зазначила, що дізналась про це в кінці вереня і ухвалою їй поновлено строк також в ній зазначено, що оскарженню ухвала не підлягає. Через скільки часу можна подати клопотання про поновлення строків, на який термін він продовжується і чи можна якось оскаржити дану ухвалу?

Клопотання про поновлення строків можна подати в будь-який час, а для поновлення строків потрібно вказати поважну причину пропущення цих строків, наприклад ця особа могла зазначити в клопотанні про поновлення строків, що рішення суду отримала тільки у вересні, долучивши письмове підтвердження про це. Ухвала про поновлення строків не оскаржується, але якщо рішення апеляційного суду ви будете вважати незаконним, можна його оскаржити в касаційний суд, посилаючись також на безпідставне поновлення строку оскарження, подаючи свої докази, що особі про навність рішення було відомо ще літом 2016 року, якщо у вас ще такі докази будуть.

Заявление о восстановлении сроков на обжалование решения подается лицом, чьи права нарушены принятым решением, в тот момент когда лицо узнало о нем. В Вашем конкретном случае, Вы установили факт совместного проживания в судебном порядке, получили решение. Лицо, восстановившее сроки на апелляционной обжалование, не принимало участие в Вашем процессе, но с решением не согласно, поэтому сроки и восстановлены на основании приведенных ею доказательств.

Аноним

Так але вона подала не правдиву iнформацiю тому що вона про це рiшення дiзналась набагато ранiше. Чи нею не були пропущеннi строки подачi пiсля того як вона дiзналась?

Узнать со слов или из компетентного источника по запросу, по заявлению две большие разници. Если у Вас есть надлежащим образом оформленные доказательства, значит в кассационном порядке Вы на них будете опираться. Все эти факты устанавливались, судя по всему, для раздела или унаследования имущества, возможно необходимо найти компромиссное решение, устраивающее обе стороны, пока это ещё возможно и оформить это надлежащим образом.

При написании ответа используется разметка Markdown.