2718 дней назадАноним

має право полиция писля дтп за брати тех паспорт посвидчення водия и автомобиль и при тому не дають тимчасови

~= А Д В О К А Т =~

Має, навіть стріляти має право з ПІСТОЛЕТА, який є у кожного поліцейського. Але якщо дії були незаконними - то їх також можна і оскаржити, якщо є достатні докази незаконності.

Добрий ранок.

  1. У разі, якщо потерпілий має переломи будь-яких кісток, тобто має середньої тяжкості, або тяжкі тілесні ушкодження: не має право поліція забирати після ДТП документи на автомобіль та посвідчення водія. Автомобіль одразу після ДТП мають право постановити на майданчик тимчасового тримання та обов'язково через 24 години звернутись до суду про арешт цього автомобіля та суд обов'язково повинен запросити Вас на розгляд такого клопотання від поліції. Посвідчення водія можуть позбавити на деякий термін та і то тільки в разі, якщо Вам вже висунуто повідомлення про підозру.

  2. У разі, якщо потерпілий не має переламів кісток, тобто не має середньої тяжкості, або тяжких тілесних ушкоджень: в разі складення відносно Вас протоколу про адміністративне правопорушення за ст.124 КУпАП, поліція має право вилучити посвідчення водія та обовязково надати тимчасовий талон. Все інше, що Ви перерахували поліція не має право робити. В разі ненадання тимчасового талону (тільки по пункту 2) звертайтесь до керівництва зі скаргою.

~= А Д В О К А Т =~

Тобто якщо збив пішохода з переломом кісток (чи на смерть) або водій був п'яний в умат, то поліція не може (не має права) тут же зразу вилучити права без видачі взамін всякого тимчасового талону і фізично відсторонити від управління авто - не має права? Типу, їдь далі небезпечний водій, нічого ж особливого не трапилось... Розумно-розумно... а головне демократично.

При написании ответа используется разметка Markdown.