2710 дней назадАноним

Приватизована земельна ділянка в межах села. Є спадкоємці, які не прийняли спадшину і не поновили строк і в любий момент можуть це зробити . С/ рада на моє письмове прохання надали дозвіл на користування в оренду, при умові, що я виготовлю необхідну документацію. На сьогодні це великі кошти для мене пенсіонерки. Виготовлю я ці документи, а через певний час спадкоємці приймуть спадщину і стануть власниками. І хто мені поверне кошти ? Я в даний час користуюсь цією земельною ділянкою і сплачую податок в податкову інспекцію району. Я думаю, що С/рада допустила помилку, надавши дозвіл на виготовлення документації , і зем. ділянку в оренду і в довідці сказано, що приступати до користування зем. діл. не маю права без виготовлення документації. Ця земельна ділянка не знаходиться у ком. власності С/Ради, так як вона приватизована. Що мені робити і як діяти ? 16 листопада 2016 р. пенсіонерка, Віра Михайлівна.

ЮК «Alex»

Якщо ця земля перейшла у спадок сільраде як "відумерле", то помилки не має.

Стаття 1277. Відумерлість спадщини

  1. У разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

  2. Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини.

  3. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

  4. Територіальна громада, яка стала власником відумерлого майна, зобов'язана задовольнити вимоги кредиторів спадкодавця, що заявлені відповідно до статті 1231 цього Кодексу.

  5. Спадщина, не прийнята спадкоємцями, охороняється до визнання її відумерлою відповідно до статті 1283 цього Кодексу.

Аноним (автор вопроса)

А що може свідчити , що земля перейшла у спадок С/ ради? Вона до теперішнього часу приватизована і є спадкоємці, які не відмовились і не прийняли спадщину. ДЯКУЮ.

Аноним (автор вопроса)

Дякую, я все зрозуміла, що земельна ділянка на сьогодні і коли в 2009 р С/Рада надавала дозвіл мені на виготевлення документації для будівництва і передачі зем. діл. в аренду - висить у повітрі, нічія. Алекс , а на яких підставах я плачу податок на землю 7 р. ? А могла С/Рада на той час в 2009 р. надати ТІЛЬКИ ДОЗВІЛ на користування, без виготовлення документації і передачі мені в оренду ? Я хочу нею користуватися і в подальшому до появлення власників. Усвідомивши, що С/Рада допустила помилку то може в мене відібрати її і передати іншій особі ? Які в неї будуть підстави в мене забрати а другій надати, може я маю перше чергове право на її користування, враховуючи що я фактично нею користуюсь і сплачую податок, чи це для С/ради не має ніякого значення ?

Если сель совет сделал что-то с нарушениям законодательства, то тот кто имеет законное право в праве аннулировать все договоренности. Это называется защита своих нарушенных прав.

~= А Д В О К А Т =~

7 років замало щоб ставити питання про оформлення у власність за набувальною давністю. Треба 10. Також першочергового права по закону в даній ситуації не передбачено. Воно узаконено, але зовсім в інших ситуаціях.

Аноним

Не получится конфиденциального и продуктивного диалога? нет у пенсионеров денег...никто не приглашает по эл. почту...

~= А Д В О К А Т =~

Заходите, всегде рад разумному диалогу! А почта ведь всегда указана выше, просто каждый раз утомительно набирать повторно. А то что у пенсионеров типа нет денег и по этому может быть не интересно - так это неправда. Пенсионер-пенсионеру рознь. У иных и Лексусы есть, а особняки не чета городским "скворешникам", так и почти у каждого сельского жителя. А здесь ещё и куш земли со стоимостью в -надцать денег "разговаривается". А это прибыля не малые с земли то целых 7 лет!! Поэтому тупые анонимы со своимы тупыми плоскими замечаниями и трусливой душёнкой зайца, который всех боится и поэтому прячется "в траве" под кликухой "аноним" - это ли серьёзный оппонент? Даже жалко времени потраченного на "это", но для порядка, чтоб даже та "говорящая голова" поняла насколько она ...(пусть сама догадается какая)... не охота сквернословить.

При написании ответа используется разметка Markdown.