2715 дней назадАноним

Я потерпіла по ДТП. Досудове слідство триває вже 4 місяці. ДТП сталось у іншомі місті, не там де я проживаю. Тягнеться все через те, що слідчий вже 2 місяці не може взяти у лікарні мою історію хвороби, щоб я пройшла СМЕ. Він нібито направляє клопотання у наш районний відділ поліції, щоб ті взяли історію, а вони, з його слів, нічого не роблять. І виходить замкнуте коло. Що мені робити? Час іде, все стоїть на місці, слідчий розказує байки. Як на нього вплинути? Куди скаржитись? І скільки може тривати слідство по моїй справі?

пишіть скаргу в прокуратуру......

пишіть скаргу в прокуратуру......

Доброго дня.

Подача та розгляд скарг на слідчого регламентуються ст.ст.303-308 КПК України. Ці статті можна подивитись тут :

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4651-17/page11

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4651-17/page12

Вам бажано ознайомитись з матеріалами справи (при цьому Ви можете фотографувати будь-які сторінки у справі) та Ви можете побачити, чому саме слідчий затягує розслідування, або він його не затягуєвзагалі. Щоб активізувати слідчого, краще йому писати клопотання про проведення тих чи інших слідчих дій, про витребування доказів і т.ін. У нього три дні на розгляд Ваших клопотань і таким чином Ви хоч якось його зобовяжете проводити розслідування.

Судячи з того, на що Ви тут скаржетесь, то, насправді, така ситуація (з історією хвороби, яку не витребовує з лікарні ваш районний відділ) може бути. Для перевірки слів слідчого, Ви можете звернутись до начальника слідчого відділу свого районного відділу та зясувати, чи дійсно такий-то слідчий направляв на адресу районного відділу доручення на витребовування історії хвороби на Ваше імя. Зясувавши правду та ознайомившись з матеріалами справи, Вам стане зрозуміло, чи обманює Вас слідчий, чи дійсно ретельно проводить досудове слідство.

До речі, 4 місяці для справи, у якій необхідно провести 3-4 експертизи - це нормальний середній термін. Буває і довше, і від слідчого нічого не залежатиме - на проведення експертиз надається місячний термін, а якщо у справі 3-4 експертизи (а в справах по ДТП так і є), то... самі порахуйте.

~= А Д В О К А Т =~

Але корумповані слідчі також бувають і легко можуть перелімітовувати всі розумні строки та "професійно" "заводити" обвинувачувальні моменти в глухий кут, в тому числі і шляхом тяганини, яка справді цьому може допомагати тобто теж може свідомо злонамірено використовуватись. Треба знати більш дрібні деталі справи - справді вивчити матеріали не зашкодить. Необхідно зуміти "прочитати між строк" відповідь на питання: по якому шляху рухається слідство: до об'єктивності чи "заангажовано" в користь відбілювання виновного. Грамотний юрист може з певною ймовірністю це визначити вивчивши матеріали справи, приймаючи участь в ході досудового розслідування. І тоді обрати варіанти реагування - писати скарги на слідчого чи ні. Бо якщо скарги будуть безпідставні та стратегічно невірні - то вони не допоможуть досягти об'єктивності, а створять необхідність витрат додаткового часу на їх розгляд і ще більше затягнуть розслідування лише "поливши воду на чий водяний млин"?.

Аноним

Мого сина збила машина 11 місяців тому. Але до цих пір діло не передане до суду. Що робити?

Олександр

Доброго дня! Маю таке питання :- При порушенні ПДР обома водіями виникло ДТП з потерпілою. При огляді рентген знімків лікар констатував "УШИБ ТАЗА"". Через 15 днів потерпіла була відправлена на амбулаторне лікування, через тиждень лікарняний скінчився і вона вийшла на роботу. Наступного дня зробила знімок МРТ і тут діагноз ТРІЩІНА КІСТОК ТАЗА!!! Слідчому з лікарні секретар дає висновок ПЕРЕЛОМ!!! Що чекати далі??? Обидва авто слідчий затримав, але ніяких експертиз по авто проводитись не буде, в тому нема потреби, пошкодження авто незначні. То виникає питання :- Чому і скільки слідчий може тримати авто без арешту? ( слідчий змусив водіїв підписати папери що ми добровільно залишаємо авто). Дякую за увагу і пораду в моєму питань!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.