2688 дней назадАноним

В аптеке в процессе ревизии была выявлена недостача на сумму 32 000 грв.Эту недостачу разделили на весь персонал.Сумму высчитывают из зарплаты.Правомерно ли это?

ні, неправомірно

якщо встановити, на чиїй зміні була недостача і хто винен то цілком логічно що вираховують з усіх відповідальних працівників.....

Аноним (автор вопроса)

Дякую.Але все ж таки правомірно чи ні?Дві протилежні відповіді.

Ст. 135-2 КЗпПУ від 10.12.1971 № 322-VIII

 При спільному виконанні працівниками окремих видів робіт, зв'язаних із зберіганням, обробкою, продажем (відпуском), перевезенням або застосуванням у процесі виробництва переданих їм цінностей, коли неможливо розмежувати матеріальну відповідальність кожного працівника і укласти з ним договір про повну матеріальну відповідальність, може запроваджуватися колективна (бригадна) матеріальна відповідальність.

Колективна (бригадна) матеріальна відповідальність установлюється власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації. Письмовий договір про колективну (бригадну) матеріальну відповідальність укладається між підприємством, установою, організацією і всіма членами колективу (бригади).

Перелік робіт, при виконанні яких може запроваджуватися колективна (бригадна) матеріальна відповідальність, умови її застосування, а також типовий договір про колективну (бригадну) матеріальну відповідальність розробляються за участю профспілкових об'єднань України та затверджуються Міністерством праці України.

{ Кодекс доповнено статтею 135-2 згідно з Указом ПВР N від 24.12.76; із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N від 29.07.81, N від 24.01.83; Законами N від 05.07.95, N 1096-IV від 10.07.2003 } Для детальної консультації телефонуйте.

Аноним

Если при оформления в договоре есть пункт о мат.ответственности за не достачу - то тогда могут снимать.

Аноним (автор вопроса)

дякую.

є ціла низка питань, щоб надати розгорнуту достовірну відповідь, оскільки в вашому питанні надто мало інформації. Однак, з інформації наданій вами у питанні вважаю, що дії керівнийтва неправомірні.

вам з "чорної" зарплати відраховують?

чи є хоча б якийсь документ про відрахування коштів з вашої ЗП? наказ?

Аноним

Замість того щоб невірно стверджувати, що дії неправомірні треба було просто вказати що вони могли би бути неправомірні якщо не виконані відповідні формальності. А стверджувати в такій ситуації це явна непрофесійність даного юриста, якого треба взяти на олівець за повну безпідставність висновків.

щасливий власник олівця, обгрунтуйте правомірність

При написании ответа используется разметка Markdown.