2698 дней назадАноним

Доброго дня. Санітарний автомобіль з балансу одного комунального закладу рішенням сесії мської ради передано на баланс іншому. На даний момент автомобіль зареєстрований в територіальному центрі за першою організацією. Після такої передачі вказаний автомобіль після передачі з балансу на баланс було арештовано ДВС за борги першої організації. На даний момент ми не можемо переоформити в Територіальному сервісному центрі, оскільки вони арештовані. Як бути в такому випадку? Чи є підстави для скасування постанови про накладення арешту?

оснований для снятия ареста нет, оплатить долги и арест снимут

Аноним (автор вопроса)

справа в тому. що ми (заклад якому передали майно) не боржники у справі, в якій накладено арешт. Якщо ми навіть сплатимо той борг, потім до нас буде дуже багато запитань, чому ми оплачуємо чужі борги державними коштами. В такому випадку виходить, що перебування майна на балансі не дає, грубо кажучи, права власності на нього?

это не грубо говоря- а нормы гражданского законодательства... у вас должен быть техпаспорт на ваше учреждение, тогда вы собственник, а долги должно платить учреждение, которое вам передало транспорт и добиваться снятия ареста

Аноним (автор вопроса)

Зрозуміло, дякую

Телефонуйте,спробую вам допомогти.

~= А Д В О К А Т =~

Вам можливо подавати скаргу до суду на незаконні дії ДВС, оскільки кінцево ще зрозуміло чому вони не бажають врахувати факт того, що дане майно вже почало вибувати з управління (не власності! оскільки власником є одна і та ж держава в кінцевому підсумку, а не персональне комунальне підприємство, якому майно надаються лише в користування-управління) олднієї по суті державної установи до іншої по факту передачі з балансу на баланс, що дещо відрізняється по своїй суті від процесу зміни власника в цивільно-правовому значенні, тобто якщо б це було у звичайному "приватному" порядку.

При написании ответа используется разметка Markdown.