2685 дней назадАноним

Шановні колеги! Таке питання - я працюю директором Юридичної Компанія (юридичта особа - ТОВ основний квед - 69.10 "Діяльність у сфері права") При подачі документів до Кваліфікаційної комісіі на адвокатський іспит виникло питання що посада "директора" не є підтвердженням юридичного стажу Я звичайно з цим погоджуюсь проте в мої посадові обов'язки входить юридичне та судове супроводження справ Питання: 1. Чи хтось мав таку ситуацію як у мене? 2. Якщо так то як правильно ви би порадили заповнити трудову (на сьогоднышный день трудова не заповнена, а тому я маю можнивість її заповнити на власний розсуд) Щодо власних міркувань з цього приводу - в принципі можна написати в трудовій таку посаду "директор з обов'язками юриста" або написати "директор" але додати посадову інструкцію до переліку поданих документів.

Nota Bene - Голова комісії спочатку сказав що подання додаткових документів - наприклад посадової інструкції є можливим для державних установ а приватна структура може написати що завгодно. Проте коли я запитав на якій підставі у нього виникло таке твердження - він відповів - все буде вирішувати комісія. Тобто в них це є нетиповою ситуацією і вони самі не знають що робити.

~= А Д В О К А Т =~

Сформуйте структуру так щоб була "дирекція", "генеральний директор" і "директор з правового забезпечення". Зробіть себе "генеральним" та "тимчасово"-тривало по сумісництву "директором з правового забезпечення". Таким чином ви як внутрішній сумісник будете мати належний юридичний стаж. Можна аналогічно вчинити "директор" - "юрисконсульт" або всі функції юрисконсульта включити в посадову інструкцію директора та назвати посаду "директор-юрисконсульт".

Аноним

А як бути з тим що немає такої посади за класифікатором "Директор-юрист"? Згідно статуту на підприємстві немає Дирекції а є лише директор.

~= А Д В О К А Т =~

Адже ж вказано вище варіант № 2. Як ще роз'яснювати?? Хіба повторити ще раз...

Якщо інші варіанти не підходять, то "директор" залишаючись директором, наказом по сумісництву (це буде "внутрішнє" сумісництво для бухгалтерії) покладає на себе додатково функції юрисконсульта (тобто іншої окремої посади, яка теж є в "класифікаторі" та яку необхідно включити зазделегідь в структуру, штатний розпис тощо). Тому ніякого неіснуючого "директора-юриста" не потрібно. А буде "директор", який по внутрішньому сумісництву працює ще й "юрисконсультом". Адже сумісництво (як внутрішнє так і зовнішнє) законодавчо дозволено. А для оцінки ситуації так буде однозначно рахуватись прямий "юридичний" стаж вже без всяких сумнівів.

~= А Д В О К А Т =~

В трудовій про посаду по сумісництву не обов'язково заповнювати, але за бажанням працівника - можливо, адже це буде врегульовано наказом, то чому це теж не вписати?

Аноним

Анатолий, т.е. вы считаете что если в трудовой написать "Директор ТОВАРИСТВА .... належить до професійних груп «Керівники підприємств, установ та організацій» та «Інші професіонали в галузі правознавства»" и указать что в должностные обязанности входит, например составление исковых заявлений и участие в суд заседаниях, то этого будет достаточно?

~= А Д В О К А Т =~

Совсем другой совет был от меня (о внутреннем СОВМЕСТИТЕЛЬСТВЕ) - нужно лишь почитать внимательно.

Аноним

Совместительство им не подходит. Сказали будет отказ. Нужен юр стаж по основному месту работы

Аноним

Якщо в трудові вказати "Директор-юристконсульт" ви вважаєте що це буде відповідати букві закону? адже в класифікаторі професій відсутня така професія як "директор-юристконсульт"

Амбрэлла

Та же самая проблема......7 лет Директор торговой оптовой фирмы. Но по факту кроме должностных обязанностей выполняю работу юридического отдела (5 лет единолично). Претензионная, хозяйственное право, исковая, судебная, практика, регистрация юр.лиц и ФОП., В основном договорная работа. Юридического стажа - 0, 40 лет. ЧТО ДЕЛАТЬ????? Очень поддерживаю ответ по внутреннему совмещению должностей Директор юрисконсульт.( по совместительству). Но "Совместительство им не подходит. Сказали будет отказ. Нужен юр стаж по основному месту работы"- ЧТО ТОГДА???? ПРОШУ ПОМОЧЬ ИНАЧЕ НА ПЕНСИИ без свидетельства адвоката УМРУ С ГОЛОДА!!!!!

Подать в суд про встановлення юридичного факту - зарахування до юридичного стажу обязанностей, выполняемых на должности директора. Простите за русскую клавиатуру)))

При написании ответа используется разметка Markdown.