2669 дней назадАноним

Певне товариство має повернути кошти за послуги, які не надались, але були оплачені. Обіцяли що протягом двох тижнів повернуть їх, сума 5000 грн. Вже пройшло 3 тиждні і нічого не повернули. Чи можна подати на них в суд і на яку суму можна розраховувати компенсації?

А є договір з ними? Отримувач послуг - фізична особа?

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно вивчати ситуацію більш детально (які укладались документи з цього приводу, чим підтверджується передача їм коштів, наявність розписки тощо). Погані симптоми: якщо до Нового року не повернуть - значить й не мають такого наміру "очиститись від боргів у старому році". Для деталізації зверніться на ел.пошту: advocate-s@i.ua

доброго дня. Так, можна, якщо є докази перерахування коштів (квитанція, платіжне доручення). Якщо договору не було укладено, то можна повернути як помилково сплачені. Перед цим надішліть їм вимогу щодо повернення коштів, зазначте свій рахунок, якщо не повернуть, тоді звертатися до суду з позовом. Якщо договір укладено, то тоді потрібно аналізувати його, які строки надання послуг, порядок повернення коштів тощо.

Аноним (автор вопроса)

Це я записувався на курси програмування, і вони постійно переносять початок навчання. Перед оплатою курсів було укладено договір з ними, і є квитанція (це юридична особа). Я отримувач послух - фізична особа. Три тижні назад я написав заяву про повернення коштів, і не зробив з неї копію а просто віддав їм. Вони сказали що "впродовж двох тижнів ми вам перетелефонуємо, і віддамо гроші". Минуло два з половиною тижні і я вирішив подзвонити, вони сказали що з понеділка можна прийти і забрати гроші. Я прийшов сьогодні (вівторок) і вони сказали що мені сьогодні перетелефонує менеджер і гроші не віддали. Я впевнений на всі 100% що ніхто мені не передзвонить. Що робити?

Аноним (автор вопроса)

Курси мали початись 3 жовтня, і перший раз перенесли їх на 3 тижні, потім перенесли їх на 2 тижні, а потім аж до 6 лютого.

подану заяву і телефонні розмови до позову не долучите.... Зробіть повторно вимогу про повернення коштів в 2 примірниках. Один подаєте, а на іншому вам поставлять відмітку про одержання (дата, підпис, ПІБ). Якщо кошти не повернуть, то до суду. Це ЗА УМОВИ, якщо в договорі іншого не передбачено. якщо хочете, то можете копію договору на емейл скинути

Аноним (автор вопроса)

"Це ЗА УМОВИ, якщо в договорі іншого не передбачено" що саме ви маєте на увазі?

можливо там передбачено право іншої сторони переносити курси; строки повернення коштів. звідки я можу знати, що саме у вас в договорі?

~= А Д В О К А Т =~
Та зателефонуйте вже до Львова - бачите людина бажає вам щиро допомогти, а ви не даєте сам...

)))жартувати вам краще вдається, ніж надавати юридичну консультацію

При написании ответа используется разметка Markdown.