2675 дней назадНеизвестный

Вз"яв гроші в борг, в декількох людей. Всім написав розписки. Виїхав за кордон до родичів. Минуло 1,5 -2 роки (в кожного брав в різний час), нічого не повернув. На жодні контакти 6 місяців не йде. Як повернути боржника в Україну?

ніяяк, поки сам не приїде.... Можна подати позов до суду (але не писати що він за кордоном) просто ви не знаєте де він, дома не живе.......про стягнення суми боргу і суд винесе заочне рішення. Потім його віддавти в ДВС для примусового виконання і якщо внього є якесь цінне майно (земля, нерухомість, авто) то на них буде арешт накладено і після реалізації за їх рахунок вам повернуть кошти....

~= А Д В О К А Т =~

Або подати заяву про злочин (шахрайство) в поліцію. Далі на певному етапі слідства - ініціювати об'явлення в розшук по Україні, потім всесвітній (через Інтерпол) та тоді можлива екстрадиція - власне те що ви "замовляєте" - примусове повернення з-за кордону в Україну для здійснення кримінального правосуддя.

Аноним

Супер! В Интерпол за 1 тыс у.е и экстрадиция в Украину...это вообще юрист пишет? Или фантаст?

Аноним

Суд будет рассматривать дело если росписки составлены без нотариуса и свидетелей?

Неизвестный (автор вопроса)

Зрозумів, дякую. А якщо у шахрая нема майна, то як повернути кошти? Якось дивно виходить, можна набрати в борг, втекти за кордон і все, нікому нічого не повертати?

~= А Д В О К А Т =~

Не слухайте "розумних" але "зелених" анонімів. В Інтерполі (чи для розшуку по Україні) немає ніяких обмежень по сумі, головне є склад злочину чи ні. Йдіть правовим шляхом, оскільки іншого все одно немає. По "криміналу" не потрібно платити ніякі "збори", а в суд з Нового року приблизно не менше 3200 грн судовий збір!!!

Неизвестный (автор вопроса)

Анатолій, я Вам написав на advocate-s@i.ua

При написании ответа используется разметка Markdown.