2641 день назадАноним

я брала кредит в манівео. не змогла повернути. борг передали компанії довіра та гарантія. в особистому кабінеті на сайті манівео борг 14000 грн. довіра** прислала лист в якому борг 28000 грн, а по телефону називають суму 20600 грн. вимагають протягом ттрьох днів повернути всю суму або як мінімум половину, але в такому випадку продовжать нараховувати пеню. на жаль я не маю грошей в даний момент і пояснила чому не можу. платіж я зможу зробити лише майже через місяць і то врозмірі не більше 1000 грн. компанію це звісно не влаштовує. пеня за цей бісяць буде ого-го яка. таким чином я цей борг не зможу повернути взагалі ніколи. як діяти в такій ситуації??

~= А Д В О К А Т =~

Перед тим як брати кредити треба думати. А зараз прийдеться шукати спосіб як віддавати, перепозичати тощо.

потрібно бачити договори, щоб коректно вас проконсультувати. можливо там строки позовної давності минули і з вас в судовому порядку нічого не стягнуть. як варіант - нічого не платити і чекати їхнього звернення до суду, тоді зможете подати заперечення щодо розміру боргу, зменшити неустойку, просити розстрочити виконання рішення. а можливо вони ніколи до суду і не звернуться...?

Аноним

Якщо Ви, не знаючи суми боргу та штрафів, пені, почнете сплачувати - це може бути визнане яе Вашо згода з усією сумою (28000 грн). Витребуйте офіційний розрахунок суми, а не "бла-бла-бла". Погоджуюсь зі львівським варіантом, адже думати треба не лише тоді коли береш, а й тоді коли повертаєш.

Вас повідомили письмово про відступлення права вимоги? Надали письмові докази?

А в цілому - требова вивчати документи та готувати запити.

При написании ответа используется разметка Markdown.