2659 дней назадАноним

Цілий день працюю за компьютером,згідно ДСанПіН 3.3.2.007-98 пункт 5.8 надається перерва кожні 2 години 15 хвилин,або кожен час 10 хвилин в залежності від характеру праці,питання, чи можу я наприклад працювати з 9 до 13 і використовувати 15 хвилин для того,щоб раніше йти на обід, якщо ні,то як їх можна використовувати? і що взагалі значить перерва? мені на роботі відповіли що перерва 15 хвилин,це означає що я на цей час відволікаюсь від компьютера і займаюсь чимось іншим по роботі в кабінеті,але у мене 99% роботи виконується за компьютером.

~= А Д В О К А Т =~

Ні перерва - це час на ваш розсуд (зробити виробничу гімнастику чи що завгодно на ваш розсуд, але не іншу роботу, якщо ви цього не бажаєте, а може ви бажаєте, то тоді можете). А то так і на обідній перерві можна теж подумати, що можна їсти і одночасно працювати наприклад з планшетом (всі ми так часто робимо, але ж переважно не на роботі, :-) )

це режим відпочинку працівника, а не очей працівника. а час відпочинку працівник вправі використовувати на власний розсуд

Аноним (автор вопроса)

Дякую за відповідь,у мене обід починається в 13.00,можу я використовувати ці 15 хвилин ,щоб йти на обід в 12.45? тобто працювати без відпочинку для очей з 9 до 12.45?

При написании ответа используется разметка Markdown.