2658 дней назадАноним

Доброго дня я хотіла запитати, чи маю я якісь права на майно чоловіка з яким не розписана, але в будинку зі своїми дітьми прописана більше 3 років?

надто мало інформації. якщо вас цікавить набуття права власності на дім, який був до шлюбу і є власністю цього чоловіка, то ні. прописка не є правом власності, лише проживати можете. Але майно набуте під час спільного проживання є спільною власністю

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page2

Стаття 74. Право на майно жінки та чоловіка, які проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі

{Назва статті 74 із змінами, внесеними згідно із Законом № 524-V від 22.12.2006}

  1. Якщо жінка та чоловік проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.

  2. На майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, поширюються положення глави 8 цього Кодексу.

~= А Д В О К А Т =~

Але навіть якщо і так, то спадкоємцями по відношенню до майна одне одного вони є лише 5-ї черги, тому у випадку смерті успадкувати іншу половину майна виявляється малоймовірно - адже переважно знаходиться 1, 2, 3 чи 4 черги спадкоємців.

Аноним

А при чем тут наследники?! Автор вопроса не писала. что муж умер . или Балаушко так хочется? или нечего сказать?

При написании ответа используется разметка Markdown.