2655 дней назадАноним

добрий день. в судовій справі до КНДІСЕ було передано почеркознавчу експертизу(оплачена 10.05116.) за цей період справу передали від одного судді до другого і невідомо чи є експертиза. Кому і що написати щоб дізнатися чи є експертиза ?

Напишіть клопотання про ознайомлення з матеріалами справи, до справи має бути долучено висновок експертизи або відповідь про неможливість провести експертизи.

Аноним (автор вопроса)

дзвонив до КНДІСЕ сказали що неготова !

~= А Д В О К А Т =~

Тоді чекайте - експертизи завжди робляться від півроку і більше.

Аноним (автор вопроса)

дякую за відповіді . а що ніяким чином не сповіщають : - затримка в експертизі (є ж якісь строки?) - передачу справи другому суді ..

За затримку в експертизі можна писати скарги, запити в установу, де проводять експертизу. Для передачі справи іншому судді, спочатку потрібно заявити відвід головуючому судді по цій справі, якщо відвід буде задоволено, справу передадуть іншому судді.

~= А Д В О К А Т =~

Практично інших виходів немає - скарги нічого не змінять, адже там дійсно великі черги які законодавчо не врегульовані - про терміни вирішує сам експерт або його керівник. Після закінчення направляється до суду і вже суд повідомляє про дату наступного засідання (до речі, суд тоді вже не затримує розгляд, адже старі "висячі" справи його теж не корисні для статистики).

Аноним Анжелика

Анатолию Балаушко - как бывший эксперт КНИИСЭ хочу сказать, что экспертизы не всегда делаются за полгода и больше, у меня бывало и за 3 дня. Если автор вопроса оплатил экспертизу в мае, а сейчас январь - это достаточно большой срок. Можете попробовать написать запрос в КНИИСЭ и уточнить этот вопрос, это нарушение сроков

~= А Д В О К А Т =~
Очень приятно, Анжелика. Очень уважаю экспертов НИИСЭ !!! Очень ! Однако, советовал не раз клиентам писать такие "бумаги" - результат: отписка типа очередь, ждите. И повлиять больше "на расстоянии" никак, ведь правового механизма как ускорить проведение экспертизы нет, а сроки: чем они регламентирлованы конкретно?
Также бывший следователь по успешному расследованию убийств, бывший прокурор по надзору за такими следователями, но уже долго адвокат. Очень много общался с различными экспертами и конечно эксперты НИИСЭ - это не чета милицейско-полицейским подразделениям экспертов. Приглашаю вас в личку для поддержания дружеских отношений. Всегда например интересовала тема о перечне (и о технико-физико-химических возможностях) вопросов касательно "химической экспертизы старения чернил, красителей и бумаги" (не путать с почерковедческой!) - общее понятие то есть, а спец.литературу в Украине не могу найти, хотя знаю, что такую делают в Киеве, Харькове. Может подскажете?
Аноним Анжелика

ІНСТРУКЦІЯ про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень від 08.10.98 N 53/5, із змінами та доповненнями. Там, в том числе, прописаны и сроки. Анатолий, к сожалению, по химической экспертизе Вам не подскажу, т.к. не моя специализация)

~= А Д В О К А Т =~

Спасибо, обязательно проштудирую. А какая у вас специализация... была?

При написании ответа используется разметка Markdown.