2625 дней назадлариса

Які документи треба подати до органів соц захисту для оформлення опіки над батьком? та яка сума в місяць нараховується опікуну за догляд?

~= А Д В О К А Т =~

Краще виясніть це в органі опіки та піклування - адже в них більше можливостей перевірити всі ваші документи та вияснити що необхідно в конкретному випадку.

Це не опіка над батьком, а догляд за особою похилого віку.

Догляд за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80-річного віку, передбачає отримання відповідної компенсації, що призначається і виплачується у грошовій формі непрацюючим працездатним особам, які здійснюють догляд за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80-річного віку.

Для призначення компенсації непрацюючі працездатні особи, які здійснюють догляд за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80-річного віку, подають в місцеві органи з питань соціального захисту населення заяву, форма якої затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 22 лютого 2012 року № 96 “Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг”. Крім того, до заяви додаються: паспорт або документ, що посвідчує особу одержувача державної соціальної допомоги; довідка про перебування на обліку в органах Пенсійного фонду України або органах праці та соціального захисту населення — для особи, за якою здійснюється догляд; паспорт або документ, що посвідчує особу, за якою здійснюється догляд; документ, який підтверджує, що особа не працює: трудова книжка та довідка органів державної податкової служби довільної форми про те, що особа не перебуває на обліку у даному органі державної податкової служби як фізична особа — підприємець;за відсутності трудової книжки — заява особи із зазначенням причини відсутності трудової книжки; витяг з акта огляду медико-соціальної експертної комісії (для осіб, визнаних інвалідами І групи) — для особи, за якою здійснюється догляд.

Смотрите тут

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України „Про порядок призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги” від 29.04.2004 р. № 558 компенсація призначається і виплачується з дня подання документів фізичною особою, яка надає соціальні послуги, та особою, яка їх потребує. Відповідно до п. 5 вищезазначеної постанови Компенсація призначається і виплачується структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві державної адміністрації, виконавчого органу міської ради за місцем проживання, перебування особи, якій надаються соціальні послуги.

Компенсація призначається виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб у таких розмірах:

15 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам 1 групи;

10 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам 2 групи та дітям-інвалідам;

7 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам 3 групи та хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнаним такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров’я.

~= А Д В О К А Т =~

Для 2017 року ці "ДУЖЕ ВЕЛИКІ цифри", а насправді знущальницько смішні є наступні:

  • 15 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам 1 групи - це становить 231 грн. 60 коп.;
  • 10 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам 2 групи та дітям-інвалідам - це становить 154 грн. 50 коп.;
  • 7 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам 3 групи та хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнаним такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров'я- це становить 108 грн. 08 коп.
ЦЕ ОДИН ОБІД В "СЕРЕДНЬОМУ" КАФЕ ТА ЩЕ МЕНШЕ...

При написании ответа используется разметка Markdown.