2617 дней назадЯна

Доброго дня! Моя сестра втступала поручителем.Людина , яка брала кредит перестала платити. Приходили вже описувати майно моєї сестри. У неї будинок в селі. Єдине житло. Має двох неповнолітніх дітей. Що можливо зробити аби не відібрали житло, якщо коштів погасити той кредит вона не має?

~= А Д В О К А Т =~

Єдине житло поки що не забирають. А от цінні речі з квартири (рухоме майно) - можуть. Треба було переписати будинок на дітей (подарувати) і виписатись з нього та прописатись в іншому місці. Але зараз вже може бути запізно - треба було юриста шукати завчасно, а не коли вже "клюне"... Описувати майно мають право лише з ДВС (після рішення суду), а не банківські працівники, а хто у вас з питання не зрозуміло.

зверніться до юриста з документами. можливо, можна рішення оскаржити, тоді виконавчі дії припиняться, потягнути час тощо

Добрий день! Правильну і вичерпну відповідь можливо дати лише після ознайомлення всіх документів по справі, на жаль наявної інформації мало для якихось висновків. Потрібно знати чи є рішення по спірному кредиту та чи викликали вашу сестру до суду для участі у справі. Якщо рішення суду немає, то можливі варіанти, як то визнати договір поруки недійсним. В будь-якому випадку зверніться до адвоката з документами, зараз багато хто не бере кошти за консультацію, зато ви будете знати як вам діяти. Тут вам не дадуть вичерпну відповідь, оскільки існує багато нюансів, про які без документів ми не можемо знати.

При написании ответа используется разметка Markdown.