2606 дней назадАноним

помер батько проживав з співмешканкою. я дочка батьки перебували в шлюбі. потрібно виготовити технічний паспорт на будинок, співмешканка не пускає в будинок ні мене ні представника експертної оцінки, запирає будинок і тікає з двору.чи можу я потрапити в будинок без згоди співмешканки?

а зачем вам техпаспорт?

особа яка там прописана, може викликати дільничого і у його присутності потрапити в будинок..... Але навіщо вам це?!

  1. щоб зробити експертну оцінку будинку (туди потрапляти не потрібно), лише надати правовстановлюючі документи на будинок..
  2. щодо ТП на будинок то технік може зробити його по старим кресленням (скажіть що там нічого не мінялось) або в присутності дільничого....
Аноним (автор вопроса)

на будинок нема ніяких документів.я в будинку не приписана лише покійний батько (власник) і співмешканка. я на будинок не претиндую тільки на батьків пай. мені пояснили що для того,щоб подати позов до суду на поділ майна потрібний технічний паспорт будинку, якого нема і докуманти на пай(маю). співмешканка в будинок не пускає і претиндує на все майно.

Чому ви не претендуєте на будинок? Якщо немає заповіту на іншу особу (наприклад співмешканук батька) у вас є всі законні підстави успадкувати цілий будинок. Земельний пай до технічного паспорту будинку відношення не має. Хто вам таке сказав, що потрібний тех. паспорт будинку?

Аноним (автор вопроса)

заповіту нема. спадкову справу відкрили до півгода. нотаріус відправив мене до адвоката тому,що є ще претендент співмешканка. я хотіла подати позов до суду на поділ майна, а адвокат сказав зробити експертну оцінку будинку, і тоді подавати позов. а як потрапити в будинок без згоди співмешканки.

зачем вообще подавать в суд !? при чем здесь сожительница, которая вообще не имеет значения для нотариуса!? что вы собрались делить непонятно ...

нотариус должен оформить вам свидетельства о праве на наследство (документы на дом и пай)

Вам потрібно відмовлятися від послуг цього адвоката.. Крім того ви путаєте поняття "експертна оцінка" і "технічний паспорт". Вам на даний час потрібний технічний паспорт. Де ви його виготовляєте?

~= А Д В О К А Т =~

Так "батько проживав з співмешканкою"? Чи "батьки перебували в шлюбі"? Визначіться з істотними для справи поняттями, які ви всі переплутали між собою...

При написании ответа используется разметка Markdown.