2605 дней назадНаталія

Успадкувала від тата земельний пай. Брат написав відмову від спадщини, щоб менше платити і документи оформляла тільки я. ДЕРЖАВНИЙ нотаріус видав платіжки на оплату за вчинення нотаріальних дій, мита, збори, бланки, платні послуги ДНК, отримувачем коштів є місцевий бюджет , управління юстиції. Сума 1100 грн, до цих платежів претензій не маю. Також мені дали реквізити на оплату тех. послуг приватній особі ( отримувач не вказаний, рахунок у приватбанку, окпо 10 знаків, це точно не бюджет, говорю як бухгалтер) на суму 600 грн. Підкажіть, якщо оформляю спадщину саме в державного нотаріуса, чи зобов"язана я платити за ці тех. послуги 600 грн невідомо кому?

~= А Д В О К А Т =~

Так ви виясніть конкретно, що це за платіж. Може це корупція аж на 600 грн. (на суму 2 рази в магазин сходити).

Аноним

Вы уточните у нотариуса за что вы платите и кому, а еще скажите что платеж будете делать через ком. банк, и вам нужно понимать кому вы платите. Вероятней всего - это за изготовление какой-то документации,( но это только предположение мое). Уточняйте все у нотариуса.

Наталія (автор вопроса)

Добрі люди підказали перевірити код по безкоштовному запиту в ЄДРПОУ. Цим підприємцем виявилася секретар нотаріуса. У виписці з ЄДРПОУ вид діяльності ( згідно її КВЕД 96.09) - Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у. Цей клас включає: астрологічну та спіритичну діяльність надання соціальних послуг, таких як послуги ескорту, служби знайомств, шлюбних бюро утримання тварин-домашніх улюбленців, у т.ч. дресирування та догляд за ними, тощо діяльність із дослідження генеалогії діяльність салонів татуювань і пірсингу надання послуг чистильників взуття, носіїв, послуги з паркування автомобілів тощо концесійну експлуатацію автоматів (фотоавтоматів, апаратів для зважування, устатковання для виміру кров'яного тиску, камер схову тощо).

Феєрично!!! Секретарка мені чоловіка не шукала, чоботи не чистила, гороскоп не складала. Якщо відмовлять у оформленні документів через несплату 600 грн, то куди звертатися?

Спасибі всім, хто відповів

Одне можна сказати - що ви дарма звернулися до державного нотаріуса. Треба звертатися не до державного, а до перевіреного.

І ви впевнені що не отримували послуг із дослідження генеалогії). Якщо відмовитесь від сплати 600 грн. вимагайте у нотаріуса постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії. Із цією постановою до суду.

Наталія (автор вопроса)

Так, впевнена. В свідоцтві про моє народження ясно вказано , хто мої батьки. І навіть, якщо вона "заглянути в свідоцтво" в свій робочий час вона трактувала як свої послуги по дослідженню, то на ці послуги принаймні повинен бути якийсь договір. Послуг не замовляла, договір не заключала. Скажіть, чи може державний нотаріус сам собі(як підприємцю, або своєму колезі) замовити такі послуги без відома клієнта, а потім требувати за них оплату? Щоб попасти на прийом до секретаря, я займала чергу з 6,00, черга жива, просто так "я тільки спитати " ніхто не пропустить

При написании ответа используется разметка Markdown.