2601 день назадЮрій

Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Питання: в якому законі описаний порядок надання дозволів на описані вище предмети?

Інструкціz «Про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів» (затв. наказом МВС України від 21.08.1998 року №622

Юрій (автор вопроса)

У 263ій статті не згадуються ані інструкції ані накази, "без передбаченого законом дозволу", раз посилаються на закон, значить має бути закон.

В санкції ст.263 ККУ "...без передбаченого законом дозволу" мається на увазі все чинне законодавство України. Ця інструкція(наказ мвс) є підзаконним нормативним актом стосується і є частиною українського законодавства. Вона є чинною на даний час.

~= А Д В О К А Т =~

Як це "мається на увазі"? Гіпотези не можуть бути покладені в основу кримінального звинувачення...

Тобто закон тут присутній теж, як же без нього - автор питання правий: в кримінальному праві все повинно бути максимально однозначно: раз написано "люміній", то не має бути "чугуній".


Відповідно до Закону України "Про міліцію" (565-12), постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 1992 р. N 576 (576-92-п) "Про затвердження Положення про дозвільну систему", Положення про Міністерство внутрішніх справ України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 N 383 ( 383/2011 ), Постанови Верховної Ради України від 17 червня 1992 р. "Про право власності на окремі види майна" ( 2471-12 ) із доповненнями до неї від 22 квітня 1993 р. ( 3131-12 ) та 24 січня 1995 р. ( 19/95-ВР ), а також у зв'язку з прийняттям інших нормативних актів по лінії служби дозвільної системи Н А К А З У Ю:

  1. Затвердити Інструкцію про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів...
Юрій (автор вопроса)

Якщо при спробі купити ПМ через інтернет, покупця кинули, при заяві на "продавця" в поліцію, покупцю загрожує інкимінування спроби порушення 263ї статті ККУ?

Аноним

Загрожуе.Це буде розцiнюватися як готування до злочину.

Юрій (автор вопроса)

І що, можуть реально засадити на три+ роки?

Юрій (автор вопроса)

Хотілося би отримати відповідь від юристів, а не аноніма.

Юрій (автор вопроса)

І що світить "продавцю"?

При написании ответа используется разметка Markdown.