2618 дней назадАноним

Я купив авто по ген дорученні будучи в шлюбі. Оформив на себе авто після розлучення. Колишня подала на поділ авто. Я продав авто брату, а бтат продав товаришу, а потім ще одному чоловіку. Колишня представила в суд заяву власника авто завірена нотаріусом, що коли оформляли авто по ген дорученні він отримав від мене кошти. Чи визнають авто спільним? І яку суму нам прийдеться ділить якщо визнають спільним?

З такими доказами можуть і визнати автомобіль спільною сумісною власністю, якщо докажуть факт купівлі і згідно Сімейного кодексу України ваша колишня дружина має право на 1/2 частки цього автомобіля.

Аноним (автор вопроса)

Яку вартість вони можуть взяти за основу? Брату я продав за "смішну ціну". Машини вони не зможуть знайти.

Аноним (автор вопроса)

Як зможуть доказати факт купівлі? Колишній власник живе далеко і в суд він не зявиться як свідок.

Розписка має значення, все залежить від суду, але ваша колишня дружина вже має важливий письмовий доказ. Вам краще надати документи для ознайомлення юристові і щоб він займався вашою справою, сокільки це питання не просте, на форумі отримаєте загальні відповіді,а конкретно можна по документах надавати консультацію.

Аноним (автор вопроса)

Чи бере суд до уваги оцінку автомобіля експертом без огляду автомобіля? Чи візьме ту ціну по якій я продав авто?

ймовірніше за все кошти з Вас стягнуть, а які, це вже залежить від матеріалів справи

Аноним (автор вопроса)

Не втішні новини. А якщо я найду людину яка посвідчить що гроші не передавалися? Щось можна придумати...

Аноним (автор вопроса)

В мої плани не входить щось сплачувати. Машина реально не з дешевих.

Аноним (автор вопроса)

Підскажіть, чиє така експертиза на визнання давності написання документа. Тобто якщо розписку написать заднім числом десь 2013 роком. Який відсоток правдивості такої експертизи, де роблять і скільки коштує?

Така експертиза є, не раджу підроблювати дату

Аноним (автор вопроса)

Яка вартість? Хоча б орієнтовно? Просто якщо дорого то її ніхто не буде робить.

З приводу вартості зверніться до найближчого НДІСЕ.

Аноним (автор вопроса)

Чи можна проводити експертизу авто без його огляду? Чи бере суд таку експертизу за основу при виплаті компенсації ?

Не буде авттомобілю у наявності - чому ні?

~= А Д В О К А Т =~

У вашій справі є деталі, що потребують конфіденційності, а не обговорення на публічному форумі. Тому, якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

на який пленум вссу можуть спиратись при визнанні авто спільним придбаним за дорученням

А В його не придбали, а тільки маєте право користуватися автівкою Зрозумійте, доручення не надає право власності.

~= А Д В О К А Т =~

Тобто, такий автомобіль взагалі не потрапляє в масу "спільного майна подружжя". Теоретично це можна доводити в суді, що типу це було все ж завуальоване "придбання" за спільні сімейні кошти тощо... Але то маловірогідно, що суд до такого прислухається. Це навіть виразити потрібними словами складно, не те що юридично достатньо переконати суд достатніми доказами. Хоча який суддя попадеться... Адже судова влада незалежна, особливо зараз, тому може ряд рішень суддя приймати типу не лише за вимогою закону, а й плюс "за своїм переконанням...", які не суперечать вимогам. В американських фільмах на судову тематику (і правосудді) - таке застосовується більш демократично та свобідно. Може колись і в нас так буде?

Аноним

Якщо прочитати поради адвокатів з початку діалогу, то думки дуже відрізняються "...З такими доказами можуть і визнати автомобіль спільною сумісною власністю, якщо докажуть факт купівлі і згідно Сімейного кодексу України ваша колишня дружина має право на 1/2 частки цього автомобіля....." Як можна узагальнити отриману інформацію.

Доказать данную покупку в браке очень сложно для Вашей бывшей жены. Поскольку полиция даст информацию об оформлении авто, и окажется что транспорт оформлено после брака и соответственно не подпадает под категорию имущества нажитого во время брака. Для доказательства факта переоформления подайте в суд копию техпаспорта авто.

Аноним

есть нюанс , когда я оформлял авто на себя, я сам у себя купил, тоесть снял по доручке я и на себя оформил, не залучая третьих лиц. это может повлиять на рез.дела?

~= А Д В О К А Т =~

Это тогда вообще незаконная сделка. У вас такая путаница во всём, что без изучения всех документов - сложно что то посоветовать.

Тоже такой интересный нюансик, прийдется Вам этот момент умалчивать, дабы не навредить своему делу. Ибо если в суде всплывет этот факт, в последующем легко восстанавливается момент выписки ген доверенности и далее вуаля, авто куплено в браке.

При написании ответа используется разметка Markdown.