2617 дней назадАлександр

Добрый вечер. Подскажите пожалуйста. Может ли бывшая супруга подать иск в суд с просьбой об увеличении доли алиментов на ребенка? Ребенку 7 лет, не инвалид, но состоит на учете у невропатолога. Задолженности по алиментам не имею

Из того, что Вы пишете - вряд ли, т.к. для этого необходимы основания, предусмотренные ст.182 СК Украины: Розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Но может подать иск о взыскании дополнительных затрат на ребенка: Стаття 185. Участь батьків у додаткових витратах на дитину 1. Той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов'язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо). 2. Розмір участі одного з батьків у додаткових витратах на дитину в разі спору визначається за рішенням суду, з урахуванням обставин, що мають істотне значення. Додаткові витрати на дитину можуть фінансуватися наперед або покриватися після їх фактичного понесення разово, періодично або постійно.

Александр (автор вопроса)

Спасибо Вам за консультацию.

При написании ответа используется разметка Markdown.