2619 дней назадНаталья

Доброго дня! Підкажітт як діяти в такій ситуації. ТОВ з іноземними інвестиціями, засновник привіз гроші, які задекларував на митниці, дав їх директору для оплати оренди. Останній сплатив, а зараз вимагає повернути ці кошти як наче свої власні. Які взагалі документи можна скласти для підтвердження отримання коштів, на майбутнє? Дякую!

Оренда кому була сплачена? Якщо директору ТОВ, - в такому випадку видається платіжне доручення, де бухгалтер чи директор вказують на які цілі було перераховано кошти.

Просто дати директору, не правильно щонайменше з бухгалтерського обліку. Як правило в такому випадку я рекомендую здійснити збільшення статутного капіталу товариства і засновник в такому випадку здійснює поповнення статутного капіталу товариства, через касу банку. В подальшому директор, як уповноважена особа товариства має право розпоряджатись отриманими коштами на потреби товариства. На підтвердження коштів завжди вимагайте розписку, в якій вказуйте, хто від кого і на які цілі отримує кошти. Якщо отримуєте як директор ТОВ, то саме так і потрібно вказувати.

Наталья (автор вопроса)

Директор вказує що ці кошти є його коштами як фізособи, наче він надав їх як поворотну фінансову допомогу. Хоча договір не укладався, сума є дуже значною. Кошти ним були сплачені через банк, на оренду землі тощо, від імені підприємства. Доказом того що саме засновник надав ці кошти, є свідки, інші документи не складались. В подальшому, звичайно, будемо брати розписку, дякую за пораду і відповіді!

~= А Д В О К А Т =~

Ще можливо було як "поворотну фінансову допомогу" оформити, але там є складності з поверненням до кінця року.

При написании ответа используется разметка Markdown.