2612 дней назадАноним

Патрульной службой было "изъято" водительское удостоверение из-за того, что патрульный не обнаружил на удостоверении каких-то голограмм. При этом никакого протокола составлено не было, ничего не предоставлялось для подписи. Тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом оформить отказались, якобы не положено из-за того, что удостоверение изымается не в связи административным правонарушением, а в связи з підозрою про підроблення. Техническая экспертиза документа может длиться 30 дней. Подскажите, можно ли оформить на этот период какое-то временное разрешение на управление транспортным средством?

Якщо ви впевнені у законності вашого посвідчення, рекомендую писати скаргу у відділ національної поліції області, оскільки під час вилучення посвідчення водія вам мали видати тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом строком не більше ніж на три місяці з дати вилучення посвідчення. Неправомірні дії працівника поліції можна також оскаржувати в судовому порядку.

Підтримую попередню відповідь та є що додати. Я б для повноти скарги додав би (заздалегіть отриману довідку з ДАІ) довідку про те, що я дійсно в такому-то році отримував посвідчення водія відповідної категорії. Співробітники поліції зі своїми планшетами мають можливість на місці визначитись, чи отримували Ви посвідчення водія, щоб зрозуміти можливо Вам видати тимчасове посвідчення, чи ні.

~= А Д В О К А Т =~

А якщо у вас дійсно підроблене посвідчення - то терміново шукайте адвоката. Якщо цікавить адвокатський дистанційний супровід (консультація) - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

При написании ответа используется разметка Markdown.