2613 дней назадОлександр

Вітаю вас. Чи може дитина віком 16 років проживати окремо від батьків, з повнолітньою людиною яка не є опікуном дитини? І які можуть бути дії батьків в цьому випадку?

Аноним

Доброго дня. Якщо мені 16, моєму хлопцю 19, моя мати живе зі мною і вітчимом, я можу з'їхати в 17 років ( після закінчення 11 класів) до хлопця і його сім'ї, або на квартиру з хлопцем (за згодою мами)?

Аноним

І ще одне питання... Якщо мій батько (не позбавлений батьківства) не платить дуже довгий час аліментів на мене, має великий борг, як вчинити в цій ситуації. Я не знаю, чи він влаштований на офіційну роботу, (не знаю, чи приписаний в рідний будинок, в якому він колись жив). Просто мені вже 16 років а він не платить аліменти з 2-3 років...

Доброго дня. За згодою мами - можна, щодо стягнення аліментів - на підставі судового рішення у примусовому порядку, можна стягнути борг, пеню, звернути стягнення на майно.

Аноним

Любовь Юрьевна. А чому інші пишуть що не можна жити з хлопцем навіть з дозволом мами до повнолітті (18р)

Я за інших осіб не відповідаю, свобода пересування та вибору місця проживання з 14 років.

Аноним

Якщо меня 14 років , я можу жити окремо від батьків в іншому місті з їхнім дозволом і повним забезпеченням?

Аноним

я сейчас в польше! мне 14 будет уже 15 24октебря и я хочу жить с парнем в Варшаве. отдельно от мами. ето возможно?

Аноним

добрий день,якщо мені 16 а хлопцю 20, батьки погано відносяться до мене але не дають згоду щоб я жила з хлопцем. чи можна мені самій вирішувати де бути в такій ситуації? і чи не буде моєї або хлопця відповідності перед законом? підкажіть будь ласка.

Гоша

Добрий вечір. Підкажіть, будь ласка. Якщо мені 16, моя мати планує проживати в Чехії, а я мушу закінчити 11 клас в Україні. При тому отримую щомісяця виплати згідно того, що не маю батька. Чи можу я проживати окремо в Україні, якщо маю квартиру і гроші?

Аноним

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, моему брату 15 лет, в этом году будет поступать учиться после школы. Живёт сейчас с мамой (она сильно пьёт), отец его не дома. Брат хочет поехать жить к старшей сестре жить и там поступить. Может ли он это сделать без согласия мамы (отец не против)?

Катерина

Чи маю я право жити окремо від батьків (сама) у віці 15 років. Для того, щоб навчатися у коледжі мені потрібно місце проживання у Київі, але ніхто з батьків там не живе. Чи маю я право знімати квартиру самотушки?

Аноним

Доброго дня. Мені 17, наразі я навчаюся на дистанційному і влаштувалася на роботу, проживаю в гуртожитку, грошей в батьків не прошу, та мама хоче щоб я сиділа вдома, пояснюючи це тим, що їй важко і я маю сидіти вдома і допомагати їй, хоча як такої роботи вдома немає. Вже не одноразово підходила говорити з нею, але вона не іде на компроміс. Підкажіть, будь ласка, що я можу ще зробити в цій ситуації.

Аноним

Доброго вечора .Мені 17 за 2 місяці 18 чи можу я зараз переїхати до свого повнолітнього хлопця, без згоди батьків?

Аноним

Доброго вечора .Мені 17 за 2 місяці 18 чи можу я зараз переїхати до свого повнолітнього хлопця, без згоди батьків?

Аноним

Могу ли я съехать от родителей если мне 16 и я хочу жить отдельно от них, могу себя обеспечить финансово и жильём

Сніжана

Мне 15 лет я могу проживать із хлоп цьом за згодою матері своє Якому 19років

Аноним

Мені 16 років , я можу розписатись з своїм повнолітнім хлопцем та проживати разом з ним???

При написании ответа используется разметка Markdown.