2359 дней назадОлена

Здраствуйте! Допоможіть розібратися у такому питанні. Батьки чоловіка затіяли масштабне будівництво у своєму дворі 2-х будинків. Таким чином мають намір забезпечити житлом усіх 4-ох своїх повнолітніх дітей. Будинки зведені без будь-яких дозволів та планів. Один будинок на двох дітей обжитий, має стіни-перегородки, підлоги, комунікації. А другий будинок теж на 2-х дітей - це коробка з дахом(без комунікацій та перегородок, підлоги, стелі). Земельна ділянка, на якій все це знаходиться, не приватизована. Батьки хочуть оформити договір дарування кожній дитині її частину будинку. Але хтось знайомий по земельних питаннях сказав батькам, що поки не будуть перегородки, стелі, підлога у 2-му будинку, то вони його не зможуть оформити. Тепер думають, можливо приватизувати землю і дарувати кожному частку землі під його частиною будинку. Як правильно вийти з цієї ситуації і оформити дарчу побудованих будинків дітям? Чи дійсно треба добудовувати 2-й будинок всередині для його дарування? Дякую за відповідь

~= А Д В О К А Т =~

Треба добудовувати, або оформити землю і її дарувати - вибір за дарувальниками. Дарувати можна лише те, що вже є майно, а не те, що таким лиш колись стане. Для будинку - це його повне введення в експлуатацію. Теоретично можна "недобудову", але її досить складно оформити як майно, простіше землю оформити.

Юрист Денис

Здравствуйте . Вам лучше приватизировать землю и подарить её . Или же вводить в эксплуатацию дом , а потом дарить . Если нет на дом документов , то его нельзя подарить , продать , наследовать .

Аноним

"Здравствуйте, я ваша тётя"

Олена (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Якщо я правильно зрозуміла, то можливо подарувати землю під будинком. Тоді вже обдаровувані будуть займатися планами, документацією на свої будинки.

Юрист Денис

Да именно так .

Аноним

"можливо подарувати землю під будинком." Можливо. Только сначала нужно землю приватизировать, получить кадастровый номер, а потом дарить.

~= А Д В О К А Т =~

А оформити землю у власність - це також складно і не швидко (приблизно півроку і більше).

Аноним

Выбор небольшой - или оформлять и дарить или не оформлять и не дарить.

Юрист Денис

Елена , нужна помощь обращайтесь . voropay.denis.ivanovic1964@gmail.com

При написании ответа используется разметка Markdown.