4112 дней назадАноним

У виконавчу службу надісланий нами (стягувачем) наказ суду про виконання рішення суду про стягнення боргу 15000 грн. (у боржника на рахункку немає коштів виконавча служба просить у (стягувача) про допомогу щоб ми надали свій трансортпорт для (транспортування) збереження та опису майна) чи повині ми надавати цей трансопрт і чи входить це в наші обовязки відстань далека (хто буде відшкодовувати нам понесені витрати на транспортування майна).

Стаття 41. Витрати виконавчого провадження

 1. Витрати  органів державної виконавчої служби,  пов'язані з організацією  та  проведенням  виконавчих  дій  щодо  забезпечення примусового виконання рішень, є витратами виконавчого провадження.

 2. Витрати  виконавчого  провадження  здійснюються за рахунок коштів  Державного   бюджету   України   та   коштів   виконавчого провадження,   які   використовуються   у  порядку,  встановленому Кабінетом Міністрів України.

 3. Кошти виконавчого провадження складаються з:

 2) авансового внеску стягувача на організацію  та  проведення виконавчих дій;

 3) стягнутих з боржника витрат,  пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій;

 4) інших надходжень, що не суперечать законодавству.

 4. До  витрат,  пов'язаних  з  організацією  та   проведенням виконавчих дій, належать кошти, за рахунок яких здійснено оплату:

 1) перевезення, зберігання і реалізації майна боржника;

 2) послуг   експертів,   суб'єктів   оціночної  діяльності  - суб'єктів господарювання та інших осіб,  залучених у встановленому законом порядку до провадження виконавчих дій;

 3) поштового переказу стягувачу стягнених аліментних сум;

 4) проведення   розшуку  боржника,  його  майна  або  розшуку дитини;

 5) розміщення оголошення в засобах масової інформації;

 6) виготовлення   та   пересилання   документів   виконавчого провадження,   ведення   Єдиного   державного  реєстру  виконавчих проваджень;

 7) інших  витрат,  необхідних   для   забезпечення   належної організації виконання рішень органами державної виконавчої служби.

 5. Про стягнення з боржника витрат, пов'язаних з організацією та  проведенням  виконавчих  дій,  державний  виконавець  виносить постанову,  яка  затверджується  начальником  відповідного відділу державної  виконавчої  служби.  Зазначена  постанова  надсилається сторонам  не  пізніше наступного робочого дня після її винесення і може бути оскаржена ними до суду у десятиденний строк.

 Стаття 42. Авансування витрат на організацію та проведення виконавчих дій

 1. З  метою  забезпечення провадження виконавчих дій стягувач може за погодженням з державним виконавцем внести  на  відповідний рахунок  органу державної виконавчої служби певну грошову суму для здійснення необхідних витрат або покриття їх частини, якщо інше не передбачено цим Законом.

 2. Після  завершення виконавчого провадження авансовий внесок повністю повертається стягувачу,  якщо  інше  не  передбачено  цим Законом.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/606-14/print1359380167173656

Ваши затраты должны быть потом компенсированы вместе с суммой основного долга

Денис (Юрист)

Державний виконавець відповідно до чинного законодавства має права покласти обов’язок збереження на Стягувача так і на боржника

При написании ответа используется разметка Markdown.