2264 дня назадАноним

Добрый день! Интересует вопрос по завещанию. У человека написавшего завещание имеется родная дочь и внучка. Завещание было написано на другого человека не имеющего отношения к семье. Имеет ли родная дочь/внучка на какое то (или все) наследство? Дочь носит фамилию отца. Рождена в браке

Аноним

При живой дочке внучка наследником не будет . Родная дочь будет иметь право на часть наследства в случае если имеет право на обязательную долю.

Аноним

Если есть основания полагать что завещание написано в болезненном состоянии, под воздействием сильнодействующих препаратов и т.д. завещание могут оспаривать .

Наталія

Що ви несете аноніми? Якщо дочка померлого НЕ являється пенсіонеркою або інвалідом то претендувати НЕ зможе, при умові що померлий був при ясному розумі. На то він і заповіт, хоч і на собачий приют буде складений. Заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин. Заповідач може без зазначення причини позбавити права на спадкування будь-яку особу з числа спадкоємців за законом, у цьому разі така особа не може одержати право на спадкування. Але попри це заповідач не може позбавити права на спадкування осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині. До них відносяться: малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки, які спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (ст. 1241 ЦКУ). Чинність заповіту щодо осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині, встановлюється на час відкриття спадщини (ст. 1235 ЦКУ).

~= А Д В О К А Т =~

Наталія, по-перше, респект що ви не використовуєте стандартне "анонім", а приводите ім'я. По-друге, повністю підтримую вашу викладену позицію. На жаль даний форум все більше і більше заповняють малограмотні аноніми, зареєстровані юристи відсиджуються в стороні, чисто як "моя хата скраю...", а з цим потрібно щось робити. Оскільки половою можна так наповнити цей простір, що важко буде знаходити користь відвідувачам форуму... Здорові сили, не відмовчуйтесь, а приєднуйтесь до витискання таких анонімів-"лжеюристів" з форуму. А то скоро це перетвориться в "інтелектуальне болото", де навіть на прості правові питання не можливо буде отримати відповіді. Як говориться: дзвін наступного разу зазвонить по вам і вже не буде кому захищати правдиву позицію.

Аноним

Наталья, а вы читали что написал аноним? Сначала прочтите, вникните, а потом опровергайте - ведь написано то же самое, что вы утверждаете.

Юрист Денис

Добрый день . Вам на ваш вопрос уже ответили на другом сайте . Его жена имеет право на обязательную долю т.к является пенсионеркой .

При написании ответа используется разметка Markdown.