4112 дней назадВіталій

Прошу консультації. Зі мною нещодавно стався прикрий випадок. Водоканал склав акт про порушення (неправильно працював лічильник). Попередньо сказали, що накладуть штраф. Мій товариш, також працівник водоканалу, але в Криму, зголосився допомогти мені, чим зможе. Але річ у тім, що я маю виїхати за кордон на чотири місяці. Чи можу я видати йому доручення, щоб він міг вести спілкування з водоканалом? Маю на увазі листування. Я чув, що можна написати довіреність, яка посвідчується за місцем прописки, без нотаріуса. А якщо дійде до суду, чи може мій товариш представляти мої інтереси в суді? Чи потрібно нам укладати договір про надання послуг? Прошу допомогти, у мене за два тижні рейс.

составляйте доверенность на предоставление Ваших интересов как с Водоканалом так и в судебных инстанциях

Віталій

Тобто я можу скласти довіреність і завірити її у ВРЕЖО. І укладати договір надання послуг не потрібно. Дякую! І ще дозвольте невеличке уточнення. Чи обов`язково моєму товарищеві надавати оригінал довіреності до водоканалу? Або він може завірити її сам ("згідно з оригіналом", дата, П.І.Б., підпис) і надавати як додаток до листів? І (сподіваюсь, не доведеться) чи прийме суд завірену таким чином довіреність? Пробачте за такі питання, але не хочу псувати дружні стосунки у разі якихось несподіванок.

складіть довіреність у нотаріуса і це вирішить всі Ваші проблеми щодо її дійсності

Віталій

Андрій Петрович (м.Львів)! У мене немає сумнівів щодо дійсності довіреності, якщо вона завірена за місцем моєї прописки. Я хочу лише зясувати, як правильно нею користуватися! Надати її копію до водоканалу один раз (це я можу зробити до відїзду), або додавати копію щоразу, коли потрібно буде написати листа?! Я знаю, що оригінали документів подають до суду. А як бути з водоканалом? Скласти десять довіреностей у нотаріуса щоб товариш міг щоразу надсилати оригінал? :).

один оригинал и пусть сделает несколько копий

Аноним

Дякую!

ірка

Підкажіть будь ласка. .як отримати довіреність від людини якщо вона закордоном?

При написании ответа используется разметка Markdown.