2037 дней назадВячеслав

Суд назначил экспертизу оценки и варианта раздела домовладения. Экспертиза сделана но она меня не устраивает. ( заниженная оценка стоимости + не устраивает вариант раздела). Я могу подать рецензию но в таком случае суд назначит новую экспертизу за мой счёт. Могу ли я в таком случае подать иск на экспертную службу которая сделала первую неправильную экспертизу. И что я смогу потребовать?

Юрист Денис

Ничего вы не можете потребовать . Ты.к экспертиза правильная и законная .

позов до експертів подати не можете, якщо є сумніви щодо висновку експерта то можете заявити клопотання про проведення повторної.

Да, согласна с коллегами, ничего Вы не добьетесь, нужно самому заявлять ходатайство о проведении экспертизы, оплачивать, если Вас не устраивает, ещё и обосновать нужно ваше требование о повторной экспертизе.

Аноним (автор вопроса)

Для чого тоді в експертному заключенні прописано що дана фірма попереджена про кримінальну відповідальність? Якщо суд ( наприклад) визнає експертизу не вірною . То чи повинна ця фірма повернути суму яка виплачена їм за їхні послуги? Не кажучи вже про моральну шкоду .

За неправдивий висновок експерта передбачена кримінальна відповідальність, якщо у Вас є підстави вважати, що висновок є незаконним, звертайтеся із заявою в поліцію. У цивільній справі Ви можете подати клопотання про призначення додаткової експертизи і потрібно обгрунтувати чому вважаєте попередній висновок неповним і неясним або можете клопотати про призначення повторної експертизи, якщо переконаєте суд, що висновок є необґрунтованим або таким, що суперечить іншим матеріалам справи або викликає сумніви в його правильності. Судові витрати оплачує та сторона позову, рішення суду на яку прийнято не в її користь.

~= А Д В О К А Т =~

Крім повторної можете клопотати про проведення "комісійної" експертизи - це коли декілька експертів діють одночасно. Це зменшує можливу корупційну складову. Обгрунтуванням для "комісійної" (вповні достатнім) може служити експертиза, проведена експертами, з якими ви персонально заключите дооовір (тобто поза судом - таке допустимо). Так це витрати, але якщо в кінці виграєте - зможете повернути всі витрати по рішені суду, а якщо ні - то ні. Все залежатиме від наполегливості, терпіння, грамотної позиції та наявності законних підстав. Краще залучіть юриста.

При написании ответа используется разметка Markdown.