1883 дня назадЮлія

Добрий день! Мені скоро виходити в дикрет, і я хотіла б приєднати річну відпустку до дикретної. Почитавши закон, то я побачила що я маю на це право. Але на роботі кажуть що я працюю менше року (7місяців) +були лікарняні, тому мені повезе якщо дадуть хоча б 11 днів, замість 21 дні як я хочу (3 дні добровільно-примусово довелось використати на початку року). Чи мають все ж таки право мені відмовити і не підписати мою заяву ? І як можна буде на них вплинути при їх відмові? Дякую

~= А Д В О К А Т =~

Дадуть оті 11 днів і все.

До відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за заявою жінки приєднати щорічну відпустку незалежно від тривалості її роботи в поточному робочому році.

    Відповідно до ст. 10 Закону України «Про відпустки» передбачено щорічні відпустки повної тривалості надаються до настання шестимісячного терміну  безперервної роботи у перший рік за бажанням працівника надаються жінкам перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами або після неї.

 Щорічні відпустки за бажанням жінки надаються в зручний для неї час перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами або після неї. Тобто щорічні відпустки повної тривалості перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами або після неї жінкам  можуть надаватися в зручний для них час

можете сказать работодателю , что обратитесь с заявление в инспекцию по труду что вам не дают положенный отпуск и у них будет проверка Всего предприятия и всей документации. а штрафы при нарушении трудового законодательства весьма существенные.

При написании ответа используется разметка Markdown.