4073 дня назадІван

Доброго дня Така ситуація - неадекватний клієнт купив ноутбук. Користувався ним більше місяця, після того приніс із заявою, щоб йому віддали гроші, бо ноутбук поламаний. Від ремонту відмовляється, ноутбук для перевірки не надає, пише кожен день скаргу в товариство прав захисту споживачів, а товариство кожні 2-3 дні мусить приходити з перевіркою, що порушує нормальну роботу нашого магазину і шкодить нашій репутації. Жодна перевірка не знайшла жодних порушень. Як можна боротись з таким клієнтом? Я б і забрав ноутбук назад і повернув кошти, але він в плачевному стані - весь подряпаний, понищений і ще й тепер неробочий (кліент приносив ноутбук до магазину і показував з своїх рук). Буду вдячний за будь-яку допомогу/консультацію

Іван (автор вопроса)

невже ніяких варіантів нема?

Алена (Луганская обл.)

Стаття 709. Порядок і строки задоволення вимог покупця про заміну товару або усунення недоліків

 1. Продавець   або   виготовлювач   (чи   уповноважені   ними

представники) зобов'язані прийняти товар неналежної якості від покупця і задовольнити його вимоги про заміну товару або усунення недоліків. Доставка товару продавцеві та його повернення покупцеві здійснюються продавцем або виготовлювачем, а в разі невиконання ними цього обов'язку або відсутності продавця чи виготовлювача в місцезнаходженні покупця повернення товару може бути здійснене покупцем за їхній рахунок.

 2. Вимога   покупця  про  заміну  товару  підлягає  негайному

задоволенню, а в разі необхідності перевірки якості товару - протягом чотирнадцяти днів або, за домовленістю сторін, в інший строк.

 У разі відсутності  необхідного  товару  вимога  покупця  про

заміну товару підлягає задоволенню у двомісячний строк з моменту подання відповідної заяви.

 Якщо задовольнити  вимогу  покупця  про   заміну   товару   у

встановлені строки неможливо, покупець на свій вибір має право пред'явити продавцеві або виготовлювачу інші вимоги відповідно до статті 708 цього Кодексу.

 3. Вимога  покупця  про  безоплатне усунення недоліків товару

підлягає задоволенню продавцем або виготовлювачем протягом чотирнадцяти днів або, за домовленістю сторін, в інший строк. На вимогу покупця на час ремонту йому має бути наданий у користування аналогічний товар, незалежно від моделі, з доставкою.

 4. У   разі   усунення   недоліків   товару   шляхом   заміни

комплектуючого виробу або складової частини товару, на які встановлено гарантійні строки, гарантійний строк на новий комплектуючий виріб або складову частину обчислюється від дня видачі покупцеві товару після усунення недоліків.

 5. За  кожний  день прострочення продавцем або виготовлювачем

усунення недоліків товару і невиконання вимоги про надання в користування аналогічного товару на час усунення недоліків продавець сплачує покупцеві неустойку в розмірі одного відсотка вартості товару.

Алена (Луганская обл.)

ч.2 этой статьи устанавливает 14дневный срок для проверки товара, т.е. покупатель обязан предоставить Вам товар, а Вы, в свою очередь, можете провести экспертизу товара, которая докажет, что товар испорчен вследствие "неналежної експлуатації". То же самое скажите и службе по защите прав потребителей - Вы не можете выполнить требуемых действий без предоставления товара для оценки

Іван (автор вопроса)

Так справа в тому, що покупець не надає товар для перевірки, а строчить заяви в товариство захисту, вже робили 2 перевірки і кожна підтверджує, що ми працюємо згідно чинного законодавства, але це впливає на нашу роботу. Питання в тому скільки таких перевірок можливо, якщо покупець буде і далі писати ті заяви - він же більше нічого не купив, і всі заяви (4 штуки) стосуються одного і того ж

проверки прекратятся после того как в полном объеме будут рассмотрены жалобы покупателя

Іван (автор вопроса)

тобто якщо ця неадекватна особа і далі буде писати заяви - до нас в магазин і далі будуть ходити перевірки? хоча смисл всіх заяв однаковий? Віддати гроші за ноутбук, бо він на думку покупця бракований?

При написании ответа используется разметка Markdown.