4061 день назадАнна

Доброго дня! 30.07.12 я здійснила замовлення на придбання 3-х комплектів дверей. Для цього був визваний замірщик, який здійснив заміри і повідомив про них в магазин, далі був складений бланк заказа (підписаний мною) і здійснена безготівкова передоплата у розмірі 70% (є банківський чек). Замовлення мали виконати через 2 місяці. 27.09.12 мені повідомили, що товар вже на складі, я маю сплатити решту і забрати товар. Товар був сплачений безготівково (є банківський чек), але поставка відбулася не в повному обсязі (не довезли 2 комплекти налічників). Це відбулося внаслідок того, що бланк замовлення був складений не вірно. Магазин обіцяє довиконати замовлення через 2 місяці. Але по факту налічники довезли лише 25.03.13. На мої неоднаразові звернення (усні) щодо необхідності отримання мною накладної на поставку товара магазин відмовляє. Також мені відмовляють у наданні детальної калькуляції за що вони взяли мої кошти. А свою вину у неправильному складанні бланку заказу не визнають, мовляв Ви самі бачили, що Ви підписували. Втім в бланку заказу, як я вже зараз розумію, вказувалася не кількість комплектів налічників (5,5 шт.), а пагонаж (8,5 шт). У відшкодуванні неустойки за несвоєчасну поставку товару магазин мені теж відмовляє. Що можна зробити в цій ситуації?

Звернутися в управління у справах захисту прав споживачів. Якщо, не допоможе то до суду.

Зверніться до юридичної особи або до ФОП, які виконували Ваше замовлення, ПИСЬМОВО з обгрунтованим листом (зі зворотнім повідомленням про дату вручення), в якому викладіть всі Ваші зауваження, розрахунок пені та вкажіть строки відповіді на даний лист з моменту його отримання Вашим контрагентом. Інакше будуть відповідати місяць, посилаючись на Закон Про звернення громадян. Якщо є адвокат - зробіть адвокатський запит, строк відповіді на який становить пять робочих днів. Після отримання письмової відповіді, якщо вона Вас не буде влаштовувати, звертайтеся з позовною заявою до суду. Можливо, Ваші контрагенти побажають залагодити таке питання ще до початку розгляду справи в суді і повернуть Вам всі Ваші кошти. В моїй практиці таке часто буває, якщо аргументовано складена переписка з другою стороною.

Анна (автор вопроса)

Шановна Катерино Анатоліївно! Щиро дякую за Вашу відповідь. Скажіть, будь ласка, чи можу я просити мені відповісти не пізніше чим наступного дня?

Анна (автор вопроса)

Шановна Катерино Анатоліївно! Щиро дякую за Вашу відповідь. Скажіть, будь ласка, чи можу я просити магазин надати мені відповідь не пізніше чим наступного дня?

Ви, звичайно, можете просити їх відповісти не пізніше наступного дня за днем отримання вказаного листа,а дата отримання ними Вашого звернення буде вказана на повідомленні про вручення, яке вам повернеться за їх підписом. Проте, доцільним було б, якщо Ви попросите надати Вам відповідь разом з необхідними копіями документів та розрахунками з їх боку протягом трьох робочих або календарних днів - це є оптимальним терміном і коректно по відношенню до другої строни, адже вони мають підготувати відповідь, виготовити копії накладних,виконавець повинен погодити текст відповіді з керівництвом, а керівництво - наприклад, зовсім "випадково" - буде у відрядженні. Крім того, необхідно буде відповідь на Вашу адресу надсилати поштою - елементарно - можуть не вкластись у визначений Вами час.

При написании ответа используется разметка Markdown.