4061 день назадТатьяна

Здравствуйте! Мои родители хотят оформить на меня дарственность на квартиру. Квартира приватизирована на маму и папу пополам. Я - инвалид 1 группы и папа инвалид 1 группы и участник войны (не участник боевых действий, не инвалид войны). Мы думали, что будем платить только половину госпошлины, были уверены, что папа освобожден отеё уплаты. А нотариус сказала, что всё налогообложение ложится на маму, т.к. у неё нет никаких льгот и оплачивается в полном размере. Так ли это? Спасибо за внимание. Суважением Татьяна.

Ваше дарение вообще не облагаеется налогом, там идет нулевая ставка налогообложения согласно Налоговому кодексу. Ві будете платить только за бланки и услуги самого нотариуса. Дарение не является базой налогообложения. Стаття 165 податкового кодексу України. Доходи, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу

 165.1. До  загального  місячного  (річного)  оподатковуваного

доходу платника податку не включаються такі доходи:

 165.1.15. кошти   або  майно  (майнові  чи  немайнові  права,

вартість робіт, послуг), отримані платниками податку як дарунок з урахуванням положень цього розділу;

Татьяна (автор вопроса)

Спасибо, но Вы, вероятно не так поняли мой вопрос. Я спрашиваю не о налогах, а про держмито за вчинення нотаріальних дій, яке зазвичай дорівнює 1% від суми договору. Якщо можна, скажіть детаотніше саме про сплату держмита. Дякую)

Д Е К Р Е Т КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ Про державне мито від 21.01.1993р.

Стаття 4. Пільги щодо сплати державного мита Від сплати державного мита звільняються: П.18) громадяни, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; - громадяни, віднесені до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно проживають до відселення чи самостійного переселення або постійно працюють на території зон відчуження, безумовного (обов'язкового) і гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали у зоні безумовного (обов'язкового) відселення не менше двох років, а у зоні гарантованого добровільного відселення - не менше трьох років; - громадяни, віднесені до категорії 4 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно працюють і проживають або постійно проживають на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що за станом на 1 січня 1993 року вони прожили або відпрацювали в цій зоні не менше чотирьох років; - інваліди Великої Вітчизняної війни та сім'ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти, і прирівняні до них у встановленому порядку особи; - інваліди I та II груп;

инвалиды 1 и 2 группы освобождены от уплаты госпошлины.

В Вашем вопросе вы ранее писали "А нотариус сказала, что всё налогообложение ложится на маму, т.к. у неё нет никаких льгот и оплачивается в полном размере", поэтому я указала в первом ответе о налогообложении по отчуждению.

Ваша мама оплачивает только один раз госпошлину и только за свою часть даруемого имущества, а отец- нет.

При написании ответа используется разметка Markdown.