4056 дней назадАнатолий

Моя жена заканчивает 5 курс педагогического вуза. И имеет целевое направление на работу в сельскую школу. Имеют ли право ее не взять на работу если на время трудоустройства она окажется беременной?

  1. Розірвання випускником угоди, передбаченої пунктом 4 цього Порядку, допускається з таких поважних причин:

    3) якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років, або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/992-96-п/print1360072954713413

Анатолий (автор вопроса)

а если мы не хотим разрывать договор? А наоборот выйти на работу на несколько месяцев и потом уйти в дикрет, при этом получить подьемные, которые полагаются молодым специалистам

Стаття 184. Гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей

Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда.

При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку.

При написании ответа используется разметка Markdown.