4054 дня назадНеизвестный

Доброго дня! Подала заяву про видачу судового наказу про стягнення заборгованості (перед цим заплативши судовий збір), на що отримала ухвалу суду про усунення недоліків. Поки виправляла недоліки боржниця заплатила борг в повному розмірі. Певна річ подавати заяву після цього не було сенсу. Хочу повернути судовий збір, проте не можу зрозуміти коли саме після ухвали про повернення заяви, потрібно подавати заяву про повернення судового збору. Чи може в ухвалі про повернення вже буде зазначено про повернення судового збору стягувачу. Підкажіть будь ласка!

після отримання ухвали про повернення

та закінчення строків оскарження її

Аноним

Доброго дня! Скажіть будь ласка що робити з особою, яка є абонентом водоканалу, платить за воду - тільки за те що використовує, а сама поливає городи, і за дану воду платити відмовляється. Лічильника не має, тому платить по нормі. Контролерами був складений акт про виявлення даного порушення, проте абонент підписати відмовився. В даному акті зазначено - З АКТОМ ОЗНАЙОМЛЕНИЙ, ПІДПИСАТИ ВІДМОВИВСЯ. Чи можна з даним актом звернутись до суду, з вимогою заплатити за витрати води якщо є розрахунок витрат води при самовільному використанні, затверджений водоканалом.

Неизвестный

Можна, але, по-перше, перед зверненням до суду особі потрібно виставити рахунок в квитанції з відповідною суммою. Якщо вона не сплатить цю суму у відповідний термін, з цього моменту у неї виникає заборгованість, що є підставою для звернення до суду. По-друге, до суду потрібно звертатися не з актом, а з позовом про стягнення заборгованості, як доказ буде слугувати квитанція, лист-вимога, акт. По-третє, акт потрібно скласти належним чином. Якщо особа відмовляється його підписувати, в акті крім зазначення даного факту, потрібно щоб містилися підписи свідків (незацікавлених людей), які підтвердять факт відмови від підписання акту.

Неизвестный

з приводу судового збору - в ухвалі про повернення заяви повинно бути вирішено питання про повернення судового збору.

Аноним

Скажите а можно ли перекрыть воду должнику за неуплату. Каким законодательством это регулируется?

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/630-2005-п/print1368387514856279

в постановлении права отключения воды за неуплату не предусмотрено

Аноним

Люди, помогите! Ну неужели нигде не предусмотрено право водоканалу закрывать воду злосному должнику. Если он настолько упертый, что приходится обращаться в суд, а там у него все схвачено, слишком уж много хороших закомих.

Аноним

Если кто то знает где можно зайти примерный акт водоканала об установлении факта полива огорода абонентами водоканала безплатно, - скиньте пожалуйста ссылку. Нигде не могу найти подобный акт.

Ілона

Доброго дня! Скажіть будь-ласка де обовязково заключати договір з водоканалом для поливання городу. І що обовязково повинно в ньому бути?

Аноним

Доброго дня! Дуже сподіваюсь отримати відповідь на наболіле питання. Чи можна при укладенні договорі зі споживачами внести змвни чи доповнення в договір лише одному споживачу, щось на зразок того що споживач погоджується з умовами договору та якістю води та не буде скаржитись на якість води, за умови що якість буде не змінною. Річ в тім що ця особа не дає спокою всім організаціям та підприємства в нашому місті своїми скаргами та пропозиціями, в результаті чого всі підприємства потерпають від безкінечних перевірок та штрафів. Дана особа одного разу сказала що як тільки ми укладемо з ним договір він одразу ж напише в спілку захисту прав споживачів ждя того щоб наше підприємство оштрафували за неякісну воду і йому зробили перерахунок. Що робити в даній ситуації, укласти типовий договір з ним ми не можемо, як змусити написати цого щось на зразок розписки?

милые, вы являетесь юр. лицом... посему или к юристу на конторе, или в платном порядке

Аноним

Добрий день.Розясніть як зареструватися абонентом водоканалу? Вже рік як уклав договір на своє імя, на водопостачання, а розрахункової книжки мені не видають мотивуючи тим,що я не власник будинку(проживаю в приватному будинку) і тому не маю права розраховуватися за використану воду розрахунковою книжкою виписаною на моє імя.Власником будинку -є мій син,але він живе і працює в другому місті вже 7 років.Куди мені звернутися за допомогою у вирішенні проблеми?.

При написании ответа используется разметка Markdown.