4048 дней назадЮлия 0934278686

Мой брат с родителями живет в России. Тут в Украине есть дом в котором никто не живет,принадлежит он мне,брату и папе.брат приехал на время в Украину и мне нужно пока он здесь,оформить его отказ от своей доли в мою пользу.какие для этого нужны документы и в какие сроки это делается? и может ли папа написать такой отказ в Росии и прислать его мне?

Елена Николаевна

Відповідно до ст.346 Цивільного Кодексу України (надалі – ЦКУ) підставою припинення права власності є відмова власника від права власності. Так, ст.347 ЦКУ передбачено, що особа може відмовитися від права власності на майно, заявивши про це або вчинивши інші дії, які свідчать про її відмову від права власності. У разі відмови від права власності на майно, права на яке не підлягають державній реєстрації, право власності на нього припиняється з моменту вчинення дії, яка свідчить про таку відмову. У разі відмови від права власності на майно, права на яке підлягають державній реєстрації відповідно до Закону України № 1952-IV „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” від 01.07.2004р., право власності на нього припиняється з моменту внесення за заявою власника відповідного запису до державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У випадку відмови від права власності на нерухоме майно справжність підпису власника (власників) такого майна на заяві, поданій особисто, засвідчується нотаріусом. Разом із заявою про відмову від права власності та інших речових прав на нерухоме майно подаються правовстановлювальні документи, на підставі яких була проведена державна реєстрація прав. Ваш батько може вислати довіреність на ім"я Вашого брата і поки він тут відмовитися від майна від імені батька.

Юлия отказ от собственности будет проблематичней оформить, лучше пойти по пути отчуждения части, например, по договору дарения, сделку оформлять у нотариуса.

При написании ответа используется разметка Markdown.