4049 дней назадАноним

Шановні юристи! Дайте, будь-ласка, консультацію. Племінники з Росії являються спадкоємцями бабушки в Україні. Я являюсь рідною племінницею покійної тітки (мама та вона рідні). Так як племінникам це дороге задоволення(17%), вони від своїх часток хочуть відмовитися в мою користь. Я стала шукати документи своєї мами, щоб підтвердити факт родинних відносин. Свідоцтва про народження немає ні в ЗАГСі , ні в державному архіві(1920рік). Архів надає довідку про відсутність даних. Є свідоцтво про шлюб. Знайшовся заповіт-оригінал , який бабушка складала на маму, але там відсутня одна літера в прізвищі бабушки. Чи можна зараз звернутися до суду про встановлення родинних відносин між покійною тіткою та моєю мамою? Чи після того, як племінники напишуть відмову? Дякую. Можливо є інші шляхи? 16 часов назад~Юсти~ Любовь Юрьевна

Да, Вы можете обратится в суд в порядке особого производства и установить факт родства, что касается отказа от наследства - оно должно быть оформлено в течении 6 месяцев со дня смерти бабушки. 0 15 часов назадАноним

Уважаемая Любовь Юрьевна, уточните, пожалуйста, когда можно подать в суд, после их отказа для мотивации предлога иска, или можно до? Дело в том,что в начале августа истекает 6 месяцев. Мы еще не претендовали, так как у племянниц маленькие дети и еще первоклашки. Поэтому ждем окончания школы. Спасибо. Извините, что повторилась.

ЮК «Alex»

Можно и до и после.

Елена Николаевна

Заяву про встановлення факту родинних відносин Ви можете подати вже зараз, щоб не втрачати строків. Коли Ваші родичі приїдуть зможете оформити у нотаріуса все за один раз.

Отказ должен быть оформлен до августа месяца, а Вы подайте заявление о принятии наследства, чтобы не было проблем с пропуском срока. В суд сможете обратится и сейчас и после.

При написании ответа используется разметка Markdown.