4048 дней назадАноним

Имеет ли суд право назначить алименты более 50% от зарплаты на 3-х детей от двух разных браков и жену, находящуюся в декретном отпуске?

да, может, максимально что могут отчислять так это 70 процентов

Елена Николаевна

Щодо максимального розміру аліментів, які стягуються з боржника, то відповідно до ч. 3 ст. 70 Закону України від 4 листопада 2010 року № 2677-VI “Про виконавче провадження” він не повинен перевищувати 50 відсотків заробітної плати цієї особи. Але, оскільки діти від різних шлюбів, аліменти сплачують різні чоловіки, до закінчення відпустки по догляду за дитиною жінка також має право призначити собі утримання через суд.

Аноним (автор вопроса)

Хочу уточнить вопрос. Плачу1/4 на ребенка от 1-го брака, имею от второго брака еще двоих детей, вторая жена в декретном отпуске, если она подаст на алименты, суд может присудить более 50% алиментов в общей сложности включая всех детей и жену?

внимательно читайте ч.3 ст. 70 ЗУ об исполнительном производстве 4. Загальний розмір усіх відрахувань під час кожної виплати заробітної плати не може перевищувати п'ятдесят відсотків заробітної плати, що має бути виплачена працівнику, у тому числі в разі відрахування за кількома виконавчими документами. Це обмеження не поширюється на відрахування із заробітної плати в разі відбування боржником покарання у виді виправних робіт і стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. У таких випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.

Елена Николаевна

Відповідно до ст. 70 Закону України "Про виконавче провадження" розмір відрахувань із заробітної плати та інших доходів у разі стягнення аліментів становить 50% заробітної плати боржника. Загальний розмір усіх відрахувань при кожній виплаті заробітної плати не може перевищувати 50% заробітної плати, яка належить до виплати працівникові, в тому числі при відрахуванні за кількома виконавчими документами. Заява одного з батьків про відрахування аліментів на дитину може змінити цю ситуацію. На підставі заяви одного з батьків аліменти можуть бути відраховані і тоді, коли загальна сума, яка підлягає відрахуванню на підставі заяви та виконавчих документів, перевищує половину заробітної плати, пенсії, стипендії, а також якщо з нього вже стягуються аліменти на іншу дитину (п. З ст. 187 СК України).

Аноним

У мужа от первого брака несовершеннолетний ребенок,платит алименты в размере 25 %,какой процент согласна законодательства на второго несовершенного ребенка и если жена в декрете?спасибо!

При написании ответа используется разметка Markdown.