4047 дней назадВадим

Доброе время суток. Суть моего вопроса состоит в следующем: мой отец- инвалид 3 группы по профессиональному заболеванию( бывший шахтёр) Занимается разведением кроликов в домашних условиях. Обязан - ли он платить рыночный сбор за реализацию данных животных на рынке? Ответ прошу прислать со ссылкой на нормативные акты или статьи.

  1. Продавці на ринках зобов'язані сплатити ринковий збір до початку торгівлі. Справляння ринкового збору, плати за утримання торговельного місця в належному стані й інші послуги ринку здійснюють касири та контролери ринку із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" ( 265/95-ВР ) з видачею касових чеків. Ринковий збір та інші платежі справляються після проведення ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного та рослинного походження до початку торгівлі. Торгівля без документів, що підтверджують сплату ринкового збору, послуги за утримання торговельного місця в належному стані та інших послуг ринку, забороняється. Відповідальність за сплату ринкового збору несуть продавці на ринку та адміністрація ринку відповідно до чинного законодавства.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0288-02/print1364281901513678

Елена Николаевна

З прийняттям податкового кодексу 01.01.2011 року ринковий збір скасовано. Якщо у Вашого батька контролери справляють плату за місце, то це плата за місце, а не ринковий збір.

Вадим (автор вопроса)

Должен ли он платить за место в таком случае? При его льготном статусе.

Елена Николаевна

Если Ваш отец имеет заключонный договор с рынком на оренду торгового места, то написав завление на имя директора можно получить льготу в размере 50% от стоимости места. Если Ваш отец находится на ежедневном обилечивании, в таком случае нужно обратится к старшему контролёру, написать на имя директора заявление о предоставлении льготы. приложить ксерокс удостоверения и получить ту же льготу на ежедневное обелечивание. В случае отказа идите в горисполком в отдел рыночной торговли, там разберутся.

Вадим (автор вопроса)

Спасибо за исчерпывающий ответ, Елена Николаевна)))

При написании ответа используется разметка Markdown.