4047 дней назаднадія

розподіл майна після розводу не зроблено - не було грошей і без роботи. Розвелись 5 років тому.Живу в квартирі з дітьми взрослими. Зараз потрібно занятись розділом майна ?

строк позовної давності для подачі позову про розподіл майна 3 роки з моменту розлучення, у вас 5, треба для початку поновляти строки. Але якщо у вас не має спору щодо розподілу майна, то немає сенсу і ділити.

Стаття 72. Застосування позовної давності до вимог про поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

 1. Позовна давність не  застосовується  до  вимог  про  поділ майна,  що  є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, якщо шлюб між ними не розірвано.

 2. До вимоги про  поділ  майна,  заявленої  після  розірвання шлюбу, застосовується позовна давність у три роки.

 Позовна давність   обчислюється   від   дня,   коли  один  із співвласників дізнався або міг дізнатися про порушення свого права власності.

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/print1364282525232181

надія (автор вопроса)

Шлюб розірвано 5 років тому. Колишній чоловік одружився на жінці з двома дітьми. Проживають вони в нашому дачному будинку з комунікаціями.Як уберегти квартиру для наших двох дорослих дітей. Дякую.

Елена Николаевна

Домовлятися, нехай подарує Вашим дітям свою частку спільного майна (квартири), а за це він залишить собі дачу, Ви відмовляєтесь від частки власності у нотаріуса

При написании ответа используется разметка Markdown.