4047 дней назадКатерина

Здраствуйте. Якщо машину забрали на штрафмайданчик, яку суму необхідно сплатити по законодавству? нам за 4 дні виставили суму в 850 грн? Законно це чи ні?

Елена Николаевна

Законодавство (стаття 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) передбачає два можливих варіанти затримання транспортного засобу: - шляхом блокування; - шляхом доставляння його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку. Проте другий варіант застосовується лише як крайній захід, так як, по своїй суті, це є вилученням власності, перешкоджанням у можливості володіти нею, користуватись та розпоряджатись своїм майном на власний розсуд (стаття 41 Конституції України, стаття 319 Цивільного кодексу України). Згідно положень статті 265-2 Кодекса України про адміністративні правопорушення, після закінчення триденного строку тимчасового затримання транспортного засобу, особа має право звернутися за одержанням тимчасово затриманого транспортного засобу. Звернення особи є обов’язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення справи про адміністративне правопорушення, а плата за подання такого звернення та повернення особі тимчасово затриманого транспортного засобу стягуватися не може. Що стосується вартості послуг з доставки та зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів. У разі згоди замовника на надання таких послуг, вони визначені розмірами плати за надання послуг органами та підрозділами МВС (затверджені наказом МВС, Мінфіну та Мінекономіки від 05.10.2007 № 369/1105/336), саме: За зберігання одного транспортного засобу - за першу добу - 10,0 грн. - за кожну наступну добу - 18,0 грн. Доставка, зокрема з використанням спеціальних транспортних засобів, одного затриманого або технічно несправного транспортного засобу до місця зберігання (за 1 км) повинна коштувати 10,0 грн.

Катерина (автор вопроса)

Так, але наказ МВС, Мінфіну та Мінекономіки від 05.10.2007 № 369/1105/336 - втратив чинність, куди можливо звертатися, якщо на штрафмайданчику вимагають 850 грн.?

Елена Николаевна

Чим мотивують дану суму?

Катерина (автор вопроса)

говорять що у них такі розцінки на майданчик.

При написании ответа используется разметка Markdown.