4022 дня назадВероніка

Доброго дня! Прошу Вашої консультації. Склалася така ситуація, Що суб’єкт підприємницької діяльності заборгував кошти за поставку товару згіно договору відокремленому підрозділу державного підприємства, без права юридичної особи. Усі претензії, які відправляються приходять назад із відміткою про відсутність даної особи за вказаною адресою (адреса взята з договору). Реєстраційних документів боржника (довідки з єдиного державного реєстру та ін) немає. Як знайти боржника? Як можна подати в суд на боржника без реєстраційних документів? Хто має подавати до суду юридична особа чи відокремлений підрозділ без права юридичної особи за довіреністю? Чи можна звернутися до прокуратури для захисту прав підприємства для подачі позову від імені прокуратури в інтересах ДП?

Елена Николаевна

По-перше. звичайно дуже погано, що у Вас немає повного пакету документів, по-друге, якщо договір укладався відокремленим підрозділом, та підписувався його керівником, то і звертатися до прокуратури мають вони, якщо все робила юридична особа. то звичайно вона і буде заявником. Інформацію із реєстру зареєстрованих осіб - підприємців Вам не дадуть, лише на запит прокуратури або суду, тому не зволікайте. та звертайтеся із заявою про шахрайство, нехай вони проводять прокурорську перевірку.

Єдиний державний реєстр

http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html

Также вы можете получить у регистратора выдержку из ЕДР, по коду, ФИО ФОП, названию юридического лица

Вероніка

У Єдиному державному реєстрі адреси нема, лише вказано місцезнаходження реєстраційної справи та зазначено,, що не перебуває в процесі припинення.

Вероніка

Дуже Вам дякую! Підкажіть, будь ласка, на якій підставі мені видадуть витяг з ЄДР цього СПД (мені дали усну відповідь, що можна взяти витяг з ЄДР лише для власного підприємства, а чужих вони не видають), і як правильно оформити запит.

Елена Николаевна

Вам вірно сказали, Ви не можете отримати дані про іншого підприємця, це зможе зробити лише суд або органи прокуратури чи міліції, якщо по Вашій справі буде відкрито провадження, чи проводитимуться слідчі дії, лише тоді буде результат. Напишіть мені на електронну адресу все що визнаєте про цю людину, у якому це було місті, я спробую Вам знайти його.

Аноним

Елена Николаевна! Что за бред Вы несете? Вероника, зайдите к регистратору по месту нахождения регистрационного дела, оформите официальный запрос. Вам регистратор скажет, сколько нужно оплатить на счет регистратора за выдачу вытяга. Вытяг у регистратора стоит дороже (около 70 грн, смотря сколько информации Вам "распечатает" принтер), чем справка из управления статистики. У госрегистратора есть более полные данные, чем в статистике. И эти данные О СУБЪЕКТАХ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСКОЙ деятельности не являются конфиденциальными. А вот о части в уставном капитале конкретного ИВАНА ИВАНОВИЧА ИВАНОВА - конфиденциальны, и только по решению суда. Дерзайте! я такие справки на своих "оппонентов" пачками беру.

Поддерживаю Анонима, вытяг получить на предпринимателя можно.

При написании ответа используется разметка Markdown.