4018 дней назадІрина

Моя кума Галя взяла шлюб з Миколою у 17-річному віці, одразу після закінчення школи. Микола працював геологом, вони часто переїжджали з одного міста в інше. Галя не мала змоги працювати і повністю присвятила себе дітям. Увесь час родину утримував чоловік. Коли Галі виповнилося 40 років, шлюб було розірвано. Для Галі це означало починати все спочатку. Як сімейний кодекс захищає права кожного з подружжя в такій ситуації?

Ірина (автор вопроса)

Мій знайомий Віктор і Людмила познайомилися 1 березня й через 4 дні вирішили подати заяву до РАГСу про бажання укласти шлюб (любов з першого погляду, сказали). Чи буде дійсним їх шлюб, якщо вони знайомі дуже невеликий термін і фактично не знають один одного?

Неизвестный

Якщо у куми Галі є діти які не досягли 3-річного віку, кума Галя може звернутися до суду з позовом про стягнення аліментів на її утримання до досягнення дитини 3-річного віку. Якщо кума Галя за період перебування у шлюбі отримала групу інвалідності, вона може подати позов про стягнення аліментів на її утримання. Якщо кума Галя та знайомий Віктор не розділили майно, то раджу звернутися до суду з позовом про поділ майна подружжя (особливо якщо у власності є нерухоме майно або транспортні засоби).

Неизвестный

в попередньому повідомленні замість знайомого Віктора мав на увазі Миколу

Неизвестный

Недійсним шлюб може бути визнаним лише в судовому порядку. Нетривалий період знайомства подружжя не є підставою для визнання шлюбу недійсним.

При написании ответа используется разметка Markdown.